Gaziantep'te Yolsuzluk İddialarını Bakan Yazıcı Doğruladı

Gaziantep'te Yolsuzluk İddialarını Bakan Yazıcı Doğruladı

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Şahinbey Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ndeki yolsuzluk iddialarını Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı 'ya sordu. Bakan Yazıcı, Şahinbey Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ndeki...

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Şahinbey Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ndeki yolsuzluk iddialarını Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı 'ya sordu. Bakan Yazıcı, Şahinbey Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ndeki yolsuzluk iddiaları denetleyen müfettişlerin, denetim görevinin ihmali, görevi kötüye kullanma, dolandırıcılık, nitelikli dolandırıcılık ve zimmet gibi suç fiillerini tespit ettiğini açıkladı.

    CHP Milletvekili Mehmet Şeker'in, Şahinbey Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin başvurusuna Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'dan yazılı açıklama geldi. Söz konusu kooperatif hakkında bakanlığına intikal eden şikayetler ile ilgili olarak Bakanlık ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) müfettişlerinin denetim yaptığını belirterek 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu'nun ilgili maddeleri ile TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında çok sayıda suç unsurunun tespit edildiğini kaydetti. Şahinbey Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ndeki yolsuzluk denetleyen müfettişlerin, denetim görevinin ihmali, görevi kötüye kullanma, dolandırıcılık, nitelikli dolandırıcılık ve zimmet gibi suç fiillerini tespit ettiği açıklandı.

    Yapılan açıklamada, "TCK’nın 257 (görevi kötüye kullanma), 251 (denetim görevinin ihmali), 157 (dolandırıcılık), 158 (nitelikli dolandırıcılık), 247 (zimmet) maddeleri kapsamında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş olup, yargılama süreci devam etmektedir." denildi.

    Bakan Yazıcı, Şeker’in “Kooperatif başkan ve yakınlarının, Kooperatifi garantör göstererek adlarına kredi çektiği kişi sayısı kaçtır? Söz konusu usulsüz kredinin toplamı ne kadardır?” şeklindeki yolsuzluk miktarına ilişkin sorularını ise yanıtsız bıraktı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.