Gaziantep'te Kobani Gerginliği

Gaziantep'te Kobani Gerginliği

Gaziantep'te IŞİD'in Kobani'ye saldırısını bahane eden örgüt yandaşları olay çıkardı. Akşam saatlerinde şehrin bir çok mahallesinde çıkan olaylarda, PKK yandaşları polise molotof, taş ve havai fişeklerle saldırdı. Sokakları savaş...

Gaziantep'te IŞİD'in Kobani'ye saldırısını bahane eden örgüt yandaşları olay çıkardı. Akşam saatlerinde şehrin bir çok mahallesinde çıkan olaylarda, PKK yandaşları polise molotof, taş ve havai fişeklerle saldırdı. Sokakları savaş alanına çeviren PKK yandaşlarına polis ekipleri, biber gazı ve TOMA ile müdahale etti.

IŞİD'in Kobani'ye düzenlediği saldırıları protesto eden PKK yandaşları akşam saatlerinde Gaziantep'i savaş alanına çevirdi. Burak, Gazikent, Vatan, Güzel Vadi, Beydilli, Umut, Beybahçe mahallelerinde toplanan göstericiler, çöp konteynerlarını devirerek, polise taş ve havai fişeklerle saldırdı. Sokaklarda park halinde bulunan araçlara saldıran PKK yandaşları, bir çok aracın camlarını kırarak, yolu trafiğe kapattı.

Göstericiler bazı mahallelerde ise yollara koydukları lastikleri ateşe verdi. Olayın çıktığı mahallelere çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polis ekipleri gruplara biber gazı ve taşlarla karşılık verirken, yolu kapatan göstericilere TOMA ve panzerle müdahale edildi. Şehirde birçok mahalede olaylar devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.