Gaziantep Mobilya Fuarı Açıldı

Gaziantep Mobilya Fuarı Açıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Erexpo Fuarcılık A.Ş işbirliğinde düzenlenen Gaziantep Mobilya Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı. GTO öncülüğünde Gaziantep’te mobilya sektörüne yönelik düzenlenen ilk ihtisas fuarı olma özelliği...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Erexpo Fuarcılık A.Ş işbirliğinde düzenlenen Gaziantep Mobilya Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı.

GTO öncülüğünde Gaziantep’te mobilya sektörüne yönelik düzenlenen ilk ihtisas fuarı olma özelliği taşıyan Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları Fuarı (MOBEF), Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) açıldı. 19-23 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenecek fuara yerli ve yabancı 20 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuarın açılış konuşmasını yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “Gaziantep bir fuarın yarattığı sinerjinin önemini çok iyi biliyor ve bunun için kendine fuarlar kenti olma hedefi koydu” diyerek fuarların bir kentin ekonomik ve sosyal gelişimine sağladığı katkıya dikkat çekti. Gaziantep mobilya sektörünün çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Bartık, “Yakın gelecekte dünya Gaziantep’ten yeni sesler duyacak. En az halı sektörü kadar güçlü başka sektörlerin de varlığından haberdar olacaklar. Fuarlar da bu seslerin duyulmasına aracılık edecektir. Sahaya yeni sektörler, yeni oyuncular katmazsak 500 milyar hayal olur.” diye konuştu.

Erexpo Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Erdal Usta ise yaptığı konuşmada MOBEF’in Avrasya coğrafyasının en önemli sektörel etkinliği olacağını belirtti. Usta, 15 bin metrekarelik fuar alanında 10 ülkeden 150 firma ve firma temsilciliğinin katıldığı MOBEF boyunca 50 ülkeden 20 bin aşkın profesyonel ziyaretçi hedeflediklerini ifade ederek, MOBEF kapsamında bini aşkın yabancı ziyaretçinin kayıt yaptırdığını söyledi.

Mobilya sektörünün önemli katma değer yaratan bir sektör olduğunun altını çizen Gaziantep Valisi Erdal Ata da sektörün desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

GTO ve Erexpo Fuarcılık A.Ş işbirliğinde düzenlenen fuarın açılış töreni, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları katıldı. Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesilerek fuar gezildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.