Gazi Mahallesi'ne Yapılan Operasyon Polis Kamerasında

Gazi Mahallesi'ne Yapılan Operasyon Polis Kamerasında

Sultangazi Gazi Mahallesi’nde polisin sol bir terör örgütüne yönelik yaptığı operasyon polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Koç başlarıyla belirlenen adreslere giren özel harekat timleri, korsan gösteri sırasında polise uzun...

Sultangazi Gazi Mahallesi’nde polisin sol bir terör örgütüne yönelik yaptığı operasyon polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Koç başlarıyla belirlenen adreslere giren özel harekat timleri, korsan gösteri sırasında polise uzun namlulu silahla ateş eden şüphelileri de gözaltına aldı. Operasyonlarda toplam 14 silah ele geçirilirken, 16 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultangazi İlçesinde sol bir terör örgütünün mahalli yapılanmasına yönelik olarak 12 Eylül tarihinde 48 değişik adrese eş zamanlı operasyon yaptı.

Yapılan operasyonlarda; silahla yaralama, yağma, haraç alma ve tehdit eylemlerini gerçekleştiren ya da eylemlere katılan şahıslar ile örgüte yardım eden 15 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda korsan gösteri sırasında polise uzun namlulu silahla ateş eden zanlı da yakalandı.

Yapılan operasyonu protesto etmek ve gözaltına alınan şüphelilere destek vermek amacıyla, örgüt mensuplarının eylem hazırlığı içerisinde olduğunu öğrenen emniyet ekipleri ertesi gün bir operasyon daha yaptı. Sultangazi’de metruk bir binada arama yapan ekipler, çok sayıda el yapımı yangın çıkartıcı madde ele geçirdi. Çalışmalar sonucunda da aynı gün içerisinde Maltepe’de 1 kişi gözaltına alındı ve çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.