Gazeteciler zor durumda! Maaşlara zam istiyorlar

Gazeteciler zor durumda! Maaşlara zam istiyorlar

Ekonomik kriz, her meslek grubunun geçim şartlarını zorlarken, bu durumu haberleştirip kamuoyuna duyuran basın mensupları da krizden derinden etkileniyor.

İşçiler ve çiftçiler başta olmak üzere birçok kesim ekonomik kriz nedeniyle eylem yaparken, vatandaşın sesini dile getiren basın mensuplarının geçim şartları da gün geçtikçe zorlaşıyor. Enflasyon karşısında basın mensuplarının ücretleri de diğer tüm meslek grupları gibi kuşa dönerken, işten çıkarılma tehlikesi de basın mensuplarında büyük endişelere neden oluyor.

MAAŞLARA İYİLEŞTİRME TALEBİ

Basın mensuplarının yaşadığı geçim zorluğuna dikkat çeken Genç Medyacılar Derneği, “Yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü büyük güç olarak belirtilen basın-medya sektöründe çalışan arkadaşlarımızın maaşlarında ve özlük haklarında iyileştirme talep ediyoruz” açıklamasında bulundu.

İŞSİZLİK TEHDİDİ BÜYÜYOR

Son dönemlerde başta kâğıt olmak üzere birçok kalemde yaşanan artış nedeniyle medya kurumlarının küçülmeye gidildiği de vurgulanarak, basın mensuplarının işsizlik tehdidi ile karşı karşıya kalındığı belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.