Gambiya Büyükelçisi’nden Hürsiad’a Ziyaret

Gambiya Büyükelçisi’nden Hürsiad’a Ziyaret

Gambiya'nın Ankara Büyükelçisi Gibril S. Joof ile Türkiye Cumhuriyeti Gambiya Büyükelçisi Ergin Soner, HÜRSİAD’ı ziyaret etti.

Gambiya'nın Ankara Büyükelçisi Gibril S. Joof ile Türkiye Cumhuriyeti Gambiya Büyükelçisi Ergin Soner, HÜRSİAD’ı ziyaret etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç ve Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ahmet Arslan’ında bulunduğu toplantıda, Büyükelçi Joof Gambiya hakkında bilgilendirme yaptı.

Gambiya’nın coğrafi ve nüfus olarak küçük, stratejik açıdan önemli bir ülke olduğunu ifade eden Joof, tarım, turizm ve inşaat alanlarında özellikle yabancı yatırımcıya bakan yönü ile cazip bir ülke olduğunu ifade etti. Ülkesinin özellikle teşvik ve destekler noktasında yatırımcının işini kolaylaştırma adına Afrika’da önemli imkânlar sunan bir ülke olduğunu belirten Joof, özellikle Güney Amerika ve Amerika’ya yakınlığının ve ayrıca AB dâhil olmak üzere Gambiya’ya kota sınırlamasının olmadığını belirtti. Türkiye ile gelişen karşılıklı ilişkilere dikkat çeken Joof, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Son yayınlanan Büyükelçiler Kararnamesi ile Gambiya Büyükelçiliği'ne atanan Ergin Soner de özellikle Batı ile Afrika’nın içleri arasında bir giriş kapısı olan Gambiya’nın Türkiye ekonomisi açısından değerlendirilmesinin önemli olduğunu ve bu konuda HÜRSİAD’ın desteğiyle işadamlarını ağırlamaktan memnun olacağını ifade etti.

HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanın Yusuf Sarıcı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özellikle alternatif pazarlara açılma noktasında önemli çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Sarıcı, bu bağlamda Gambiya’ya da önümüzdeki dönemde iş heyeti düzenleyeceklerini belirtti. Üyelerin yurt dışına açılmasının, kurumsallaşmalarının ve ortaklık kültürünün yeni dönemde firmalar açısından hayati öneme sahip olduğunu belirten Sarıcı, HÜRSİAD' ın 20. yılını kutlayan Başkent'in hafızası bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti. Ziyaret anısına Başkan Sarıcı. Büyükelçi'ye plaket takdim etti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.