Galaxy S4 kaç çekirdekli olacak?

Galaxy S4 kaç çekirdekli olacak?

Samsung Galaxy S IV, 8 çekirdekli Exynos veya 4 çekirdekli Snapdragon 600 kullanacak. Ama hangisi?

Gün geçmiyor ki Samsung Galaxy S4 hakkında yeni bir haberle daha karşılaşmayalım. Samsung Galaxy S4’ün piyasaya çıkış tarihi neredeyse belli oldu ama cihazın teknik özellikleri arasında halen muammalar sürüyor.

Donanım özellikleri arasında kullanacağı kameranın özelliklerini Türkiye’de ilk olarak Silikon Vadisi’nden sizlere iletmiştik. Şimdi ise yeni duyumlar işlemcisi ile ilgili… Kore gazeteleri Galaxy S4’ün kullanacağı işlemci ile ilgili olarak Samsung’un kendi Exynos işlemcisi yerine 4 çekirdekli Snapdragon 600 işlemci kullanmaya başlayarak kararını değiştirmiş olabileceğini yazdı.

4 çekirdekli Snapdragon 600 şu anda piyasada olan HTC One cihazında kullanılıyor. Bu işlemcinin öne çıkan 2 önemli özelliği çok hızlı ve LTE etkinleştirilmiş olması. Son haberler 4 çekirdekli şu anki Exynos 5450’nin ısınma problemi olduğu doğrultusunda ilerliyor. Bu da Samsung’un 4 çekirdekli olan bu işlemcisini 8 çekirdekli Exynos olarak değiştirmesinin en temel nedeni oluyor. Tek problem Samsung’un bu işlemcisinin LTE içermemesi ve bu durumda Samsung için ek masraf ve Galaxy S IV ün içinde ek yere ihtiyaç duyması demek anlamına geliyor.  Samsung LTE içermeyen pazarlardaki cihazlarında (I9500) 8 çekirdekli işlemciyi kullanma ihtimali bulunuyor. Fakat LTE versiyonunda ise (I9505) Snapdragon 600 kullanma ihtimalleri yüksek.

Sonuç olarak, LTE yüzünden Samsung, Galaxy S4’te 8 çekirdekli Exynos 5410 yerine 4 çekirdekli Snapdragon 600 kullanacak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.