Galatasaray'da Arsene Wenger bombası

Galatasaray'da Arsene Wenger bombası

G.Saray'da mayıs ayında yapılacak kongrede başkanlığa adaylığını koyacağını açıklayan Turgay Kıran'dan Arsene Wenger bombası...

Galatasaray'da mayıs ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Adnan Öztürk'ün ardından aday olduğunu açıklayan ikinci isim olan eski yöneticilerden Turgay Kıran yeni yılın ilk röportajını Fotomaç'a verdi. Kıran önümüzdeki kongrede başkan seçilmesi halinde yapacaklarını tek tek anlatırken, projelerinden ve hayallerinden bahsetti. Eski başkan Ünal Aysal'ı da hedef alan kıran, "Keşke karşıma çıkabilse" dedi.

Sandıktan öpücükte çıkabilir

"Galatasaray'da son iki olağanüstü genel kurulda üyelerden büyük teveccüh aydım. Eğer bu teveccüh sandığa giderse mükemmel olur. Ya da sandıktan öpücükler de olabilir. Her sonuca ve genel kurula her zaman saygı duymak gerekir. Çok adaylı bir seçim süreci yaşayabiliriz. Ünal Aysal keşke aday olsa, vermiş olduğu sözleri ve taahhütleri yerine getirmiş olsa. Tekrar gelse ben bile oy veririm. Eğer aday olursa vermiş olduğu sözleri tutması için desteklerim (Gülümseyerek). Aklında yeniden başkanlık varsa neden gitti. G.Saray'ın bu durumunu insanlara gösterdi. Ben gittim daha kötü oldu mu diyecek.

Aysal'la rövanş maçına hazırım

Aysal'ın yeniden aday olup olmayacağını aslında İnan Kıraç'a sormak lazım. Sayın Kıraç, 'Yeniden aday olması için Aysal'ın kapısında yatacağım' demişti. O zaman belki vakti yoktu Kıraç'ın, şimdi belki vardır. Aysal keşke mayıs ayında seçime girmiş olsa. Benim için 2011 yılının rövanşı olur, kim kazanır hep beraber görürüz. Ben sevgiyi kazandırmak istiyorum, başkaları ne yapar bilemem. Ali Dürüst'ün adaylığını her zaman destekliyorum. Ama o hep adaylıktan kaçmıştır. Şu anda da yöneticiyken yedek üyesi olan Abdurrahim Albayrak'ın altında çalışıyor. Eğer Ali Dürüst aday olacaksa ben vazgeçerim. Ali'nin sağında-solunda bir yerinde bulunup onu desteklerim.

Sportif direktör Wenger veya Ramos

Futbolda çağa ayak uydurmaya çalışacağız. Genç oyuncular ile bu işi yürütmek istiyoruz. Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'ımızın teknik direktörü. Genel kurul bizi seçerse Hamza ile devam etmek istiyoruz. Hamza'nın yanına altyapıya da tecrübe kazandırması için dünyaca ünlü bir sportif direktör getirebiliriz. Arsene Wenger ve Juande Ramos ile temas halindeyiz. Wenger bir hayal gibi gelebilir ama neden olmasın. Zamanında Jupp Derwal'e de kimse inanmıyordu. 2000'dekie UEFA şampiyonluğu da bir hayaldi. Arsene Wenger bize Galatasaray'ı ve Türkiye'yi yakından takip ettiğini söyledi. Ramos da bizden haber bekliyor. Bu iki ismin dışında bir Hollandalı bir de Alman olmak üzere çok önemli iki isimle daha temas halindeyiz. Hamza ile de konuşuruz, nereye transfer isterse yaparız."

KIRAN'DAN İNCİLER

Galatasaray'ın değerlerini yıkarsanız, sponsorlar da sizle ortak olmaktan vazgeçer. Değer kazandırırsanız, sizinle ortaklık yaparlar. Önceden Galatasaray'la ortaklık yapmak için sıraya girenler neden artık yok? Galatasaray değerlerini
kaybettiğimiz için tabii.

Galatasaray yıldızlarla bir yere gelebilir ama yanında da yetenekli gençler de olmalı. 35 yaşını geçmiş oyuncu almak istemiyoruz. Bize 25-28 yaş arası çok oyuncu teklifi geliyor. Ama sportif direktör ile teknik heyet bakıp beğenecek, ardından bize sunacak.

Mecidiyeköy'de yapılacak 200 odalı, 4 ya da 5 yıldızlı Ali Sami Yen Otel'den yılda 5 milyon dolar gelir beklendiği söylendi. 40 yılık bir otelci olarak bunu şaşkınlıkla izledim. Bu hayalden öteye geçmez. Burada yanlış bir hesap var. Kesin ve net söylüyorum.

Galatasaray'ın bir televizyonu var; kaç kişi izliyor biliyoruz. Bir dergisi var; kaç kişi okuyor biliyoruz. İletişim konusunda 13-14 kişilik bir ekip ile çalışmalarımız var. 12 bin üyeye neler verebiliriz, taraftar için
neler yapabiliriz, bu konulara kafa yoruyoruz

Galatasaray'ın tek tutanağı bu şampiyonluk. Galatasaray Spor Kulübü banka kredilerine çok rahatça alabiliyor. Kredi fizibilitesi hâlâ yüksek. Mayıs ayına kadar 150 milyon TL gibi para lazım. 4. yıldızı tercih edeceklerdir, Wesley Sneijder'i satacaklarını sanmıyorum

UZMAN BİR FİNANS KADROSUNA SAHİBİZ

"Göreve getirilirsek kadromuz hazır. Biz bu işe aylardır hazırlanıyoruz. Popüler isimlerden değil, Galatasaray'ın değerleri ile hiçbir sıkıntı olmayan isimler ile devam etmeliyiz. En yaşlı isim benim. Ekibimizde tanınmış-tanınmamış çok genç isimler de var. Her ne kadar maddi sıkıntılarımız olsa da ivedi olarak bu konuda çok tecrübeli mali ve finans uzmanı üstat kardeşlerimiz ile yürütüyoruz çalışmalarımızı. Ünal Aysal da hiç hatırlamadığımız, bilmediğimiz ve tanımadığımız isimlerle seçimleri kazandı. Her ikisinde de İnan Kıraç etkiliydi. Alp Yalman'ın ciddi kadrosuna rağmen Duygun Yarsuvat da hiç tanımadığımız bir yönetimle göreve geldi."

OY ATACAĞIN ADAMI İYİ TANI!

Galatasaray çok zor bir dönemden geçiyor. Kulüp sadece maddi değil, manevi olarak da büyük hasar görmüştür. Başkanın bile haberi olmadan bazı işler yapılıyor. 2015 umarım bu yaraları sarmak ile geçer. Her seçim senesinde insanlar geleceğin çok parlak olacağından bahsederler amla Galatasaray'ın geleceği hiç parlak değil. Önümüzdeki yıllar gelecek açasından sıkıntılı. Biz Galatasaraylıyız, kulübümüz için ne gerekiyorsa yapacağız. Milyar dolarlara hükmeden başkanlar (Aysal'ı kastediyor) G.Saray'ın 300 milyon dolar olan borcunu 500 milyon dolara çıkarmışsa, bu demek oluyor ki G.Saray sevgisi ve G.Saray tecrübesine sahip olmak gerek. Üyeler artık G.Saray'ı biraz tanısınlar, oy verecekleri kişileri iyi incelesinler."

YARIM YAMALAK TÜRKÇE İLE DEMEÇ

"Yarım yamalak Türkçesi ile başkan yardımcısı demeç veriyor. G.Saray'da verilen demeçleri bazen şaşkın şaşkınlıkla izliyoruz. G.Saray'a yakışmayan şeyler oluyor. Genel kurula çok işler düşüyor ve olması gereken insanları seçilmesi gerekiyor. Galatasaray'ımızı artık bir Abdurrahim Albayrak değil, bilmem kim değil, uluslararası bir isim yönetmeli. Galatasaray'ı temsil eden kişi çok iyi konuşmalı. Herkese konuşma hakkı verilmemeli. Herkes ayrı telden çalıyorsa da burada büyük sıkıntı var demektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.