Galatasaray Ve Trabzonspor Avrupa Kupaları Öncesi Moral Arıyor

Galatasaray Ve Trabzonspor Avrupa Kupaları Öncesi Moral Arıyor

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 10. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor dev karşılaşmada Türk Telekom Arena'da sahadan galibiyetle ayrılarak hafta içinde Avrupa maçları öncesinde moral bulmak istiyor. Bu zamana kadar İstanbul’da oynanan...

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 10. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor dev karşılaşmada Türk Telekom Arena'da sahadan galibiyetle ayrılarak hafta içinde Avrupa maçları öncesinde moral bulmak istiyor. Bu zamana kadar İstanbul’da oynanan 41 lig maçında sarı kırmızılıların 22 galibiyeti bulunurken Karadeniz ekibi ise 8 galibiyet elde etti.

İtalyan teknik adam Cesare Prandelli ile 15. maçına çıkacak olan sarı kırmızılılar ligin 9. haftasını 19 puan ile geçerek son beş sezonun en iyi başlangıcını yaptı. Galatasaray, evinde 12 puan ile 10. sırada bulunan bordo mavili takımı yenerek hem maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturmayı hem de çarşamba günü deplasmanda oynanacak Anderlecht maçına moralli gitmek istiyor. Teknik direktör Cesare Prandelli, maç öncesinde milli takımdan yorgun dönen Sneijder ile sakatlığı henüz geçmeyen Semih Kaya'ya ilk 11'de görev vermedi. Bu iki oyuncu da yedekler arasında yer aldı.

Sarı kırmızılı takımda milli takımdan sakat dönen Blerim Dzemaili'nin yerine bu maçta Yekta Kurtuluş görev yapacak. Kardemir Karabükspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Sneijder'in yerine ise Emre Çolak ilk 11'de görev aldı. Öte yandan sezon başında Trabzonspor'dan tranfser edilen Olcan Adın ise eski takımına karşı ilk 11'de sahadaki yerini aldı.

TRABZONSPOR, ERSUN YANAL İLE YENİ BAŞLANGIÇ İSTİYOR

Trabzon’da teknik direktör Vahid Halilhodzic’in görevine son verilmesinin ardından takımın başına geçen Ersun Yanal bu sezon ilk maçına çıkıyor. Yanal daha önce 2007-2008 sezonunun 11. haftasında Ziya Doğan’ın yerine göreve gelmiş ve 2008-2009 sezonunun 29. haftasına kadar karadeniz ekibinin başında kalmıştı.

Zorlu karşılaşmada Trabzonspor yeni teknik direktörü Ersun Yanal ile sahadan galibiyetle ayrılarak UEFA Avrupa Ligi'nde Metalist Kharkiv maçı öncesi moral depolamak istiyor. Bordo mavili ekipte kart cezalısı Belkalem'in yerine bu maçta Yunan oyuncu Papadopoulos ilk 11'de görev yapacak. Yanal, eski teknik direktör Vahid Halilhodzic'in devamlı ilk onbirde şans tanıdığı oyunculardan Waris'i ise yedekler arasında oturttu. Yine Halilhodzic döneminde yedekler arasında oturtulduğu için eleştirilere neden olan golcü Cardozo bu maçta ilk 11'de sahaya çıktı.

Karşılaşma öncesinde her iki takımın yöneticileri yemekte bir araya gelip dostluk mesajı verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.