Galatasaray Eski Yöneticisi Sedat Doğan: Passolig Hukuksuz

Galatasaray Eski Yöneticisi Sedat Doğan: Passolig Hukuksuz

Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal yönetiminden bir süre önce ayrılmayı seçen, sarı kırmızılı taraftarların sevdiği isimlerden eski yönetici Sedat Doğan, Galatasaray'ın rakipleriyle arayı açmasın diye engellendiğini iddia etti. Doğan,...

Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal yönetiminden bir süre önce ayrılmayı seçen, sarı kırmızılı taraftarların sevdiği isimlerden eski yönetici Sedat Doğan, Galatasaray'ın rakipleriyle arayı açmasın diye engellendiğini iddia etti. Doğan, passolig'in de hukuksuz olduğunu söyledi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yarın oynanacak zorlu 90 dakika öncesinde Ajansspor'a konuşan Doğan, rekabetin sürekliliği için ezeli rakiplerine ihtiyaçları olduğunu söylerken, Fenerbahçe'nin küme düşmesini istemedikleri gibi, UEFA nezdinde aleyhine çalışma da yapmadıklarını söyledi.

3 Temmuz 2011 süreciyle ilgili UEFA nezdinde yaptıkları çalışmanın yanlış anlaşıldığını da belirten Doğan, "Türkiye’de spor varsa, Fenerbahçe - Galatasaray rekabeti ile var. Yönetimde hukuktan sorumlu adam bendim. Galatasaray’ın Fenerbahçe ceza alsın diye UEFA’da bir girişimi olmadı. Sadece Türk takımlarına bir şey olmasın diye girişimimiz oldu. Galatasaray için yapmadık, Türkiye yanacaktı, onun için uğraştık." dedi.

TAHKİM KURULU BAŞKANI FENERBAHÇE’NİN ŞİKE DAVASINDA MÜTALAA VERMİŞ...

"Hayatımda hiçbir zaman Fenerbahçe’yi hedef alarak konuşmadım. Fenerbahçe düşmanlığım yok. Ama Galatasaray’a düşmanlık yapanların karşısına dikilirim." ifadelerini kullanan Doğan, Federasyon ve kurullarının tarafsız olmadığını iddia etti. Doğan şöyle konuştu:

"Birilerini muhafaza etmek için oralara konulmuş, geçmişten gelen insanlar var. Futbol Federasyonu da, Basketbol Federasyonu da böyle. Bu adamların ilişkileri kaybolmadı, eski düzenin parçaları bunlar. Tahkim ve Disiplin Kurulları bağımsız değiller. Seçimle gelmiyorlar, atama ile geliyorlar, birilerinin adamı olarak oraya konuyorlar, bağımsız falan değiller."

Tahkim Kurulu Başkanı'nın Fenerbahçe’nin şike davasında, Fenerbahçeli yöneticiler için mütalaa verdiğini ifade eden Doğan, "Tahkim Kurulu Başkanı, onlarla ilgili konu geldiğinde katılmıyormuş. Yahu adamın fikri belli. Adam başkan, başkanın fikri de ağırlıklı fikirdir her zaman. Nasıl olacak şimdi, bu bağımsızlığı gelin bana anlatın." diye konuştu.

"FEDERASYON BAŞKANI BUNU NASIL SÖYLER?"

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in zaman zaman Galatasaray ve Felipe Melo'yu hedef almasını da sert bir dille eleştiren Doğan, "Bir adam, tarafsız olacağı bir yerde oturuyorsa, 'Melo gitmeli' gibi bir lafı nasıl söyler? Beşiktaş başkanı olarak bunları dese -yine de yanlış olur ama- ‘taraf’ dersiniz. Sen tarafsız olması gereken bir adamsın. Sen benim oyuncumu hedef gösteremezsin, kimsenin oyuncusunu gösteremezsin." dedi.

"Melo olmasaydı bunlar olmazdı. Galatasaray olmasaydı da böyle kararlar olmazdı." diye konuşan Doğan, "Melo’nun geçmiş hataları var, herkesin hatası olur ama Melo’yu hem hakemlere hem de kurullara karşı hedef haline getirdiler." ifadelerini kullandı.

"Galatasaray rakipleriyle arayı açmasın diye engelleniyor." iddiasında da bulunan Doğan, sert göndermelerine şöyle devam etti;

"Çok ‘kafa kafaya’ giderseniz, bunların hepsi yapılabilir. Galatasaray’ın oyuncularına, teknik heyetine verilen cezaları da bu kapsamda değerlendiriyorum. Biri talimat mı verdi bilmiyorum. Bir ortam yaratılıyor, birileri bazı mesajları alıyor. Bir tarafsızlık duruşu olması gerektiği de Federasyonlar tarafından ifade edilmiyor. Zaten oradaki kişilerin de bunu yapabilme geçmişleri yok. Bu insanlarla olmaz! Temiz insanlar gelmeli."

LİG DİZAYN EDİLMEYE ÇALIŞILDI... FENERBAHÇE MAÇINDA ŞİKE VARDI!

"Basketbolda bir dizayn yapılmaya çalışıldı, Galatasaray sahaya çıkmayarak o oyunu bozdu" diyen Doğan, Fenerbahçe ile oynanan final serisinde şike yapıldığını söylerken, şu ifadeleri kullandı:

"Şike sadece sportif anlamda iki kişinin oturup anlaşması değildir, siz tek başınıza da bir maç sonucunu değiştirmek için uğraşıyor olabilirsiniz. Şöyle düşünün; siz hakemsiniz ve bir takımı tutuyorsunuz diyelim, hiç kimseyle konuşmadan bir karar alıyorsunuz, kendi takımınızı öne çıkartacak, diğer takımı geride bırakacak kararlar alıyorsunuz. Bunun adı şikedir. İkinci anonsu yaptırmak inisiyatifinizde ve yaptırmıyorsanız bir ceza da olmaz; alın bir şike daha. Bu da hukuk şikesi."

Bir televizyon programına ismini gizleyerek açıklamalar yapan ve Ünal Aysal yönetimini eleştiren yönetici hakkında da çarpıcı ifadeler kullanan Doğan, "O iftiracının ismini biliyorum, bu kişinin Galatasaray’da bulunmasını doğru bulmuyorum." dedi.

Doğan, mevcut Yönetim Kurulu’nun bu kişiyi bulmak için Disiplin Kurulu’nu harekete geçirmesinin de kabul edilir olmadığını savundu.

PASSOLİG HUKUKSUZ

TFF'yi ve Yıldırım Demirören yönetimini eleştirmeye devam eden ve "Passolig hukuksuz bir olay" diyen Doğan, "Tüketici kanununda bir madde var. Bir malın veya hizmetin alınması, başka bir malın veya hizmetin alınmasına şart olarak koşulamaz. Bu birçok hürriyeti engelleyen bir durum. Bir toplumu bu kadar sınırlayamazsınız. Nefes almak için de para verip kart mı alınacak." diye konuştu.

25 Ekim'deki yapılacak başkanlık seçiminin, Ocak ayına sarkıtılması gerektiğini de dile getiren Doğan, Ali Dürüst’ün Sportif A.Ş.’de yer alarak yönetime girme formülünü kendisinin uygulamayacağını sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.