Galata Köprüsü’nde Balık Turma Yarışması

Galata Köprüsü’nde Balık Turma Yarışması

Tarihi Yarımada Fatih Balık festivali çerçevesinde, Galata Köprüsü üzerinde balık tutma yarışması düzenlendi. Kıyasıya yarışmanın sürdüğü köprüde en çok balık tutan 3 kişiye, para ödülünün yanı sıra kol saati hediye edildi....

Tarihi Yarımada Fatih Balık festivali çerçevesinde, Galata Köprüsü üzerinde balık tutma yarışması düzenlendi. Kıyasıya yarışmanın sürdüğü köprüde en çok balık tutan 3 kişiye, para ödülünün yanı sıra kol saati hediye edildi.

Bu yıl 11.si düzenlenen Tarihi Yarımada Fatih Balık Festivali dün Kumkapı meydanında kurulan dev ızgaralarda pişirilen ilk balıklarla başlamıştı. Festivalin 2. gününde 80 olta balıkçısı oltalarını Galata Köprüsü üzerinden mavi sulara bıraktı. Balıkçılar hamsi, izmarit, istavrit gibi çok miktarda balık yakaladı. Kumkapı Orkestrası’nın verdiği müzik ziyafeti yerli ve yabancı turistlere neşeli dakikalar yaşattı. Eğlenceli bir ortamda yapılan balık tutma yarışması sonrası dereceye girenlere ödülleri verildi. Birinciye 400 lira, ikinciye 300 lira, üçüncüye ise 200 lira para ödülü ve kol saati hediye edildi. Yarışma sonrası vatandaşlara balık ekmek dağıtıldı.

Bu sene denizin bereketli olacağını umduğunu belirten Yusuf Atılgan, tuttuğu balıkları gösterdi. Bazı aileler balık tutan yakınları yalnız bırakmadı. Babalarına destek veren çocuklar, yarışmada galibiyet hedeflediklerini dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.