Füze kalkanı İsraile yarar

Füze kalkanı İsraile yarar

CHP Konya İl Başkan Yardımcısı Bahri Kılınçel, CHP Konya il binasında siyasi gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu

CHP Konya İl Başkan Yardımcısı Bahri Kılınçel, CHP Konya il binasında siyasi gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mavi Marmara gemisinin Filistin’e yardım götürme sürecini yönetemeyen AKP iktidarının vatandaşların ölümüne sebep olduğunu iddia eden Kılınçel, “Ak Parti iktidarı Mavi Marmara Raporunun açıkladığı saatlerde İsrail’e karşı çeşitli önlemler açıkladı. Bu önlemlere baktığımızda en önemli madde Akdeniz’deki seyrüsefer serbestîsine yönelik olandır. Bu muğlâk açıklama sözde İsrail’e meydan okuma iç politikaya yönelik bir harekettir. İsrail’e karşı önlemler açıklayan Ak Parti iktidarı aynı saatlerde Dışişleri Müsteşarına açıklattırdığı füze savunma sistemlerinin Türkiye tarafından onaylanması çok manidardır. Ak Parti iktidarının füze kalkanına onay vermesi ile İsrail’le ilişkileri asgari düzeye indirme kararının aynı zamana gelmesi tesadüf değildir. İktidar İsrail’e karşı tavrından rahatsız olan ABD’yi memnun etmek için bu kararı onaylamıştır” dedi.

FÜZE KALKANI İSRAİL’E HİZMET EDECEK

Füze kalkanının İsrail’in güvenliğini sağlamak için kurulduğun belirten Kılınçel, “Bu füze kalkanı İsrail’in güvenliğine ve çıkarlarına hizmet etmektedir. Füze kalkanının temel işlevi İran hava sahasını kontrol etmektir. İsrail’e yönelik yapılacak bir saldırının Türkiye eliyle bertaraf edilmesine hizmet eden bu kalkan Türkiye’ye İran ilişkilerini bozacaktır. AK Parti İsrail ile kavgalı görünürken füze kalkanı gerçeğini Türk halkından saklamıştır” diye konuştu.

Bu kararın komşularla sıfır sorun politikasına ters düşeceğini de aktaran Kılınçel, “Bu kararla komşumuz İran ile ilişkilerimiz zedelenecektir. İran halkına yönelik bir saldırıda ölen Müslüman kardeşlerimizin günahı ve vebali bu kararı verenleredir. Ak Parti iktidarı Ulu  Önder Atatürk’ün “Yurtta Sulh cihanda sulh” ilkesini hiç unutmadan İsrail ile ilişkilerimizde diplomatik çerçeveden ayrılmadan gerçekçi ve akılcı politikalar izlenmelidir. Türkiye’nin barışçı çizgisine yakışır, ulusal çıkarlarımıza uygun eylem planları ortaya konulmalıdır. Sisteme övgü yapan yazarları ileride akacak Müslüman kanına ortak olmamaları konusunda uyarıyoruz. Konya halkımızın füze savunma sistemini vicdanlarında değerlendireceğine inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

 MEHMET ALİ ÖZYER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.