Futbol Taraftarından Bakanlığa 'Taraftar Çalıştayı' Önerisi

Futbol Taraftarından Bakanlığa 'Taraftar Çalıştayı' Önerisi

Kayseri Erciyes Taraftarlar Derneği, spordan sorumlu Bakan Akif Çağatay Kılıç'a çağrıda bulunarak, “Bu ülkede her kesim için yaptığınız çalıştay toplantısını niçin taraftarlar için yapmıyorsunuz? Yapın bu çalıştayı, görün...

Kayseri Erciyes Taraftarlar Derneği, spordan sorumlu Bakan Akif Çağatay Kılıç'a çağrıda bulunarak, “Bu ülkede her kesim için yaptığınız çalıştay toplantısını niçin taraftarlar için yapmıyorsunuz? Yapın bu çalıştayı, görün önerileri.'' diye sordu.

Dernek adına yapılan yazılı açıklamada, Kulüpler Birliği Vakfı'nın passolig ve hakem hataları gündemiyle bir toplantı yapacağına dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

''Bu toplantıya TFF başkanı Yıldırım Demirören ve MHK başkanı Zekeriya Alp'de davet edilmiştir. Bu toplantı Türk futboluna büyük bir darbe vurup taraftarı stattan uzaklaştıranların toplantısı olacaktır. Passolig denen bitiriciyi hep birlikte onaylayanların bu toplantıya görüş almak için taraftar temsilcisi davet etmemeleri çok normaldir. Çünkü bu insanlar Türk futbolunun geleceğinin nasıl şekilleneceğine sadece kendileri karar verirler. Bunlara göre taraftar bir hiçtir ve dinlenmemesi gereken bir unsurdur. Hepiniz el birliği ile passolige evet dediniz, hükümetin elini güçlendirdiniz ve bugünkü gelinen noktada bu kaostan çıkış aradığınızı söyleyip sadece siz karar alıyorsunuz. Siz taraftar temsilcisinin olmadığı bir toplantıda asla gerçekleri göremezsiniz. Kendinize göre sebepler bulup passolig uygulamasını yere göğe sığdıramayacaksınız. Çünkü buna hep birlikte çanak tuttunuz. Ey kulüpler birliği; hangi akla hizmetle bu uygulamayı kabul ettiniz? Kulüp başkanları 1 milyon TL için kendi taraftarlarını yok etti. Hiç bir kulüp başkanı tribüne oynayıp passolige karşı olduğunu söylemeye kalkmasın. Çünkü hiç inandırıcı değilsiniz."

Kayseri Erciyes Taraftar Derneği, passolig uygulamasının doğru kabul edilmesi halinde neden milli maçlarda uygulanmadığına dikkat çekerek, yazılı açıklamayı şöyle sonlandırdı:

"TFF Türk futbolunu ve milli takımı bitirme noktasına getirmiştir. Liglerde uyguladığınız Passoligi neden milli maçta uygulamıyorsunuz? Bugün sadece rakip ülke takımını izlemek için stada gidilir olduysa ve milli takım dünya sıralamasında en aşağılara doğru gidiyorsa bunun tek sorumlusu kendi kulübünü borç batağına sokup Avrupa kupalarına katılmaktan men ettiren kişinin TFF başında olmasındandır. Tek çare passolig denen iletin iptalindedir. Taraftar temsilcisin olmadığı bir toplantıda alınacak kararlar hep topal kalmaya mahkumdur. Sayın spordan sorumlu bakanımız Çağatay Kılıç'a sesleniyoruz: Bu ülkede her kesim için yaptığınız çalıştay toplantısını niçin taraftarlar için yapmıyorsunuz? Yapın bu çalıştayı, görün önerileri."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.