Füle: Yolsuzluk İddiaları Gerektiği Gibi Soruşturulmalı

Füle: Yolsuzluk İddiaları Gerektiği Gibi Soruşturulmalı

Avrupa Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle, Aralık 2013’te ortaya çıkan yolsuzluk iddialarının gerektiği gibi, şeffaf ve bağımsız şekilde soruşturulmasını istedi. Füle, İlerleme Raporu’nun bu beklentiyi açık bir...

Avrupa Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle, Aralık 2013’te ortaya çıkan yolsuzluk iddialarının gerektiği gibi, şeffaf ve bağımsız şekilde soruşturulmasını istedi. Füle, İlerleme Raporu’nun bu beklentiyi açık bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti.

Stefan Füle, polis ve yargıçların görevlerini bağımsız ve özgür şekilde yapmaları, iddiaların da yürürlükteki yasalar çerçevesinde soruşturulmasını istedi. Füle, “Adil bir sürecin sağlanması gerekiyor.” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile birkaç gün önce bu konuları ele aldığını ifade eden Füle, Türk yetkililerle görüşmelerinde ‘kuvvetler ayrılığı ve adli kolluk ile savcıların bağımsızlığı’ prensiplerini gündeme getirdiğini söyledi. Füle, çok sayıda polis, savcı ve hakimin görevden alınması ya da başka görevlere atanması ışığında bu prensiplerin uygulanmasının çok acil hale geldiğine dikkat çekti.

Görev süresinin sonuna gelen Stefan Füle, gazetecilere teşekkür etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.