Fuar, medeniyet göstergesi

Fuar, medeniyet göstergesi

Konyada yeni bir medeniyet tasavvuru geliştiğini belirten Vali Aydın Nezih Doğan, düzenlenen fuarların da bu medeniyetin göstergesi olduğunu belirterek, Konyanın daha büyük ve daha geniş katılımlı f

Konya’da yeni bir medeniyet tasavvuru geliştiğini belirten Vali Aydın Nezih Doğan, düzenlenen fuarların da bu medeniyetin göstergesi olduğunu belirterek, Konya’nın daha büyük ve daha geniş katılımlı fuarlara ev sahipliği yapabileceğini söyledi

‘Yapı ve Dekorasyon’, ‘Konya Kent’ ile ‘Isıtma ve Soğutma’ olmak üzere 3 fuar, KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde bir arada açıldı. ’da ‘Yapı ve Dekorasyon’, ‘ Kent’ ile ‘Isıtma ve Soğutma’ olmak üzere 3 fuar, KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde bir arada açıldı. Açılış törenine Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Şahin, odaların ve meslek odalarının yöneticileri ve Konya’nın yanı sıra farklı ülkelerden gelen davetliler katıldı.
 
 

Açılış töreninde konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, medeniyet denilen olgunun, insan topluluklarının düşünce ve algılama yapısını anlattığını belirterek, “Konya’da son 10 yılda yeni bir medeniyet tasavvuru var. Yeni bir düşünce, yeni bir mahalli idare anlayışı geliştirildi. Bu da özelde Konya, genelde Türkiye’ye çok şey katmıştır. Düzenlenen ulusal ve uluslararası fuarlarda bunu görebilmekteyiz. Fuarın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı de 'nın fuar kenti konumunun daha da güçlendiğini ifade ederek, altyapı eksikliklerinin giderilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Düzenlenen fuarın belediye ihtiyaçlarına yönelik olması nedeniyle kendileri için daha önemli olduğunu söyleyen Akyürek, “Bu fuarlarda, belediyelerin ihtiyaç duydukları ihtiyaç maddelerini görüp, yeni teknoloji ile donatılmış bu ürünleri ihtiyaçlar dahilinde alma şansına sahip olabiliyoruz. Konya, belediyecilik faaliyetlerinde borçsuz ve kambur oluşturmayan yapısı ile Türkiye’de model olmuş bir şehir” diye konuştu.

TÜYAP Fuarcılık AŞ Genel Müdürü , 3 fuarın birbirlerini destekleyerek bir sinerji oluşturacağını söyledi. TÜYAP’ın, 2012 yılında düzenlediği tarım ve makine fuarlarında yüzde 18'lik bir büyüme kaydettiklerini ifade eden Ersözlü, açılışı yapılan fuara 8 ülkeden 182 firmanın katıldığını söyledi. Ersözlü, fuarın 4 gün boyunca devam edeceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Akyürek ve TÜYAP Genel Müdürü Ersözlü, açılışın ardından fuara katılan stantları gezdi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.