Fransızların Yarısından Le Pen'e Onay

Fransızların Yarısından Le Pen'e Onay

Fransa’da aşırı sağ parti Ulusal Cephe(FN) lideri Marine Le Pen’e olumlu bakanların oranında büyük artış yaşandı.Odoxa’nın Le Parisien gazetesi için gerçekleştirdiği ankette, aşırı sağ lider Marine Le Pen’e olumlu baktığını...

Fransa’da aşırı sağ parti Ulusal Cephe(FN) lideri Marine Le Pen’e olumlu bakanların oranında büyük artış yaşandı.

Odoxa’nın Le Parisien gazetesi için gerçekleştirdiği ankette, aşırı sağ lider Marine Le Pen’e olumlu baktığını belirtenlerin oranı yüzde 43’e yükseldi. Bu sonucun, Le Pen’in şimdiye kadar ulaştığı en yüksek popülarite oranı olduğu belirtildi.

Aşırı sağ liderin ulaştığı büyük popülarite oranına rağmen, Fransızların Le Pen’e ülkeyi yönetebilmesi noktasında güvensizlikleri devam ediyor. Ankette her 10 Fransız’dan 7’si, aşırı sağ liderin ülkeyi yönetebileceğine inanmadığını kaydetti.

Fransızların yüzde 44’ü babasından devraldığı partiyle girdiği son 4 seçimde de oy oranını artırmayı başaran Marine Le Pen’in bir devlet kadını duruşuna sahip olduğunu ifade etti. Yüzde 45 ise Le Pen’in yetenekli bulunduğunu söyledi. Ankete katılanların yüzde 58’i aşırı sağ liderin ikna kabiliyetini öne çıkarırken, Le Pen’i cesaretli bulanların oranı yüzde 73 olarak ölçüldü. Buna karşılık halkın yüzde 63’ü Le Pen’i ırkçı olarak nitelendirirken yüzde 73 kişi de agresif olduğunu savundu.

Marine Le Pen’e olumlu bakanların çoğunluğunu sağ seçmen oluştururken bir önceki seçimde sol partilere oy verenlerin yüzde 85’i aşırı sağ lidere bakışının olumsuz olduğunu vurguladı.

2011 yılında Ulusal Cephe(FN) partisinin yönetimini babası Jean Marie Le Pen’den devralan 46 yaşındaki lider, 2017 yılında gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en büyük favorileri arasında yer alıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.