Fransız Büyükelçi: Türkiye İle Güney Kıbrıs Arasındaki Gerginlik Son Bulmalı

Fransız Büyükelçi: Türkiye İle Güney Kıbrıs Arasındaki Gerginlik Son Bulmalı

Fransa’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Jean-Luc Florent, ülkesinin Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki (MEB) egemenlik haklarını tanıdığına dikkat çekerek Güney Kıbrıs ile Türkiye arasında şu anda mevcut olan...

Fransa’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Jean-Luc Florent, ülkesinin Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki (MEB) egemenlik haklarını tanıdığına dikkat çekerek Güney Kıbrıs ile Türkiye arasında şu anda mevcut olan büyük gerilimin sona ermesi gerektiğini belirtti.

Florent, Güney Kıbrıs’ın Birleşmiş Milletler (BM) Deniz Hukuku Sözleşmesi çerçevesinde kendi MEB’inde faaliyetlerde bulunma hakkına sahip olduğunu söyledi. Ayrıca Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’inde faaliyetlerde bulunacak diğer ülkelerin ise Güney Kıbrıs’tan izin almaları gerektiğini iddia etti.

Türkiye’nin BM Deniz Hukuku anlaşmasını imzalamadığını hatırlatan Florent, ülkesinin Kıbrıs sorununun çözüm müzakerelerinin yeniden başlamasına da büyük önem verdiğini ifade etti.

Florent, bugünkü durumu daha da karmaşıklaştıracak eylemlerden kaçınılması gerektiğini ve Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasının çok önemli olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.