Fransa, Tbmm'nin Tezkere Kararını Memnuniyetle Karşıladı

Fransa, Tbmm'nin Tezkere Kararını Memnuniyetle Karşıladı

Fransa, TSK'ya Suriye ve Irak'a sınır ötesi operasyon ve müdahale yetkisi veren tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilmesinden büyük memnuniyet duyulduğunu açıkladı. Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ronan Parent...

Fransa, TSK'ya Suriye ve Irak'a sınır ötesi operasyon ve müdahale yetkisi veren tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilmesinden büyük memnuniyet duyulduğunu açıkladı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ronan Parent tarafından yapılan açıklamada, ''Türk parlamentosunun aldığı bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz.'' ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, Türkiye'nin müttefik bir ülke ve teröre karşı oluşturulan koalisyonun vazgeçilmez bir üyesi olduğu hatırlatıldı. Suriye - Türkiye sınır bölgesinde uçuşa yasak bir bölgenin oluşturulmasının ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 10 Ekim'de Paris'e gerçekleştireceği resmi ziyarette ele alınabileceği duyuruldu.

Türkiye sınırında IŞİD ile PYD güçleri arasında şiddetlenen çatışmalara da değinen Parent, ülkeler arasındaki görev dağılımını hatırlatarak, Fransa'nın Suriye'de ılımlı muhalefeti desteklediğini aktardı. Sözcü, ''Bizim için muhatap, alanda IŞİD'e karşı etkili mücadele edebilecek, Beşar Esed'e karşı da mücadelesini sürdürdüğü gibi Suriye Ulusal Koalisyonu'dur.'' dedi. Fransa'nın Irak'a askeri müdahalede bulunduğunu kaydeden Parent, Suriye'de Amerika ve Arap ülkelerinin operasyonlarını desteklediklerini ifade etti.

Fransa'nın Kuzey Irak yönetimine yaptığı gibi Suriye'li Kürtlere silah yardımı yapıp yapmayacağı ile ilgili de bakanlık sözcüsü, Irak'ta Bağdat yönetimiyle bağlantılı Bölgesel Kuzey Irak Yönetimi'nin isteği üzerine bu yardımı gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.