Fransa Futbolunda Deprem: Marsilya Başkanı Gözaltına Alındı

Fransa Futbolunda Deprem: Marsilya Başkanı Gözaltına Alındı

Fransa 1. Lig ekiplerinden Olympique Marsilya Kulübü Başkanı Vincent Labrune, 2010 yılında Andre Pierre Gignac'in transferinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla gözaltına alındı. Labrune'un yanı sıra, kulübün eski başkanları Pape Diouf...

Fransa 1. Lig ekiplerinden Olympique Marsilya Kulübü Başkanı Vincent Labrune, 2010 yılında Andre Pierre Gignac'in transferinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla gözaltına alındı. Labrune'un yanı sıra, kulübün eski başkanları Pape Diouf ve Caude Dassier de aynı dava kapsamında gözaltına alındı.

    Gignac transferi ile ilgili soruşturma 2011 yılında savcılar Thierry Azema ve Christophe Perruaux tarafından açılmıştı. Savcılar, Toulouse'dan 16 milyon Euro'ya Marsilya'ya transfer olan Gignac, transferinde söz konusu yöneticilerin komisyon payı aldığını iddia ediyor. Ayrıca kara para aklandığı ve transfer için Korsikalı bir mafya ile bağlantıya geçildiği iddiası da yine Marsilya yöneticilerine yöneltilen suçlar arasında yer alıyor.

    Soruşturma nedeniyle 2013 yılının Ocak ayında da kulüp binasında arama gerçekleştirilmişti. Yapılan aramada birçok dökümana savcılık el koymuştu.

    2010 yılında gerçekleşen transfer, dönemin kulüp başkanı Claude Dassier'in onayı ile gerçekleşmişti. Kulüp Başkanı Vincent Labrune ise o dönem kulübün finans sorumlusu olarak görev yapıyordu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.