Fotoğraf ödülleri sahiplerini buldu

Fotoğraf ödülleri sahiplerini buldu

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün düzenlediği “Dünya İnançları” ve “Merdivenler” konulu 11.Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğrafların sahipleri ödüllerini aldı

Mevlana'nın 744. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, "Dünya İnançları" ve "Merdivenler" kategorilerinde 11. Uluslararası Konya Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreni düzenlendi. 35 ülkeden 470 fotoğrafçı Dünya İnançları kategorisinde 1649, Merdivenler kategorisinde 1312 fotoğrafla yarışmaya katıldı. Mevlana'nın hoşgörüsünden yola çıkarak, dünya inançlarını, farklı geleneklerini bütün detaylarıyla bir çatı altında toplama amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde yapıldı.

FATOĞRAFÇILAR KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITIYOR

Fotoğraf sanatının şehirleri ve kültürleri tanıtmada önemli bir yere sahip olduğunu belirten, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Yünden, yarışmanın Konya’nın tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi. Fotoğraf sanatçılarının turizm faaliyetlerinin öncüleri olduğunu aktaran Yünden, “Fotoğraf sanatı ve bu sanatla meşgul olan insanlar Kültürlerin ve turizm hareketliliğinin öncüleri olduğunu söyledi. Fotoğraf sanatının bir kültürün, bir şehrin tanıtımında önemli bir yeri olduğunu keşfettik. Bu keşifle yola çıktık ve yarışmalar düzenlemeye başladık. Gerçekleştirilen bu yarışmaların öncelikle Konya’nın tanıtımına büyük katkı sağladığını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

DÜNYA’YA ÖRNEK OLDUK

Törende konuşan Sille Sanat Sarayı kurucusu ve uluslararası fotoğraf sanatçısı Reha Bilir, yarışmanın dünyaya bir örnek olduğunu söyledi. Yarışmanın hazırlığına geçen yıl şubat ayında başladıklarını belirten Bilir, yaklaşık bir yıldır yarışma üzerine çalıştıklarını söyledi. Bilir yarışmanın 11 yıldır tekrarlandığının vurgulayarak, “Yarışma artık dünyada bir klasik haline geldi. Ülkemizde olduğu gibi birçok ülkede dünya inançları üzerine fotoğraf atölyeleri kuruldu. İnsanlar açılan bu atölyeler için fotoğraf üretiyorlar” şeklinde konuşu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.