Forum Gaziantep Avm İçin Geri Sayım Başladı

Forum Gaziantep Avm İçin Geri Sayım Başladı

Multi Development Türkiye, Türkiye’deki 11’inci, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ilk Forum Alışveriş Merkezi’ni 3 Ekim’de Gaziantep’te açıyor.

Multi Development Türkiye, Türkiye’deki 11’inci, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ilk Forum Alışveriş Merkezi’ni 3 Ekim’de Gaziantep’te açıyor.

Yaklaşık 120 milyon Euro'luk yatırım değerine sahip Forum Gaziantep, Multi Development Türkiye’nin Türkiye’de 11’nci, Gaziantep’teki ilk projesi olarak 3 Ekim Perşembe günü hizmete girecek. 25 Eylül Çarşamba günü Gaziantep Nov Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında Multi Development Türkiye CEO’su Hulusi Belgü ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey katıldı. Forum Gaziantep, bölgenin en büyük sinema kompleksi olacak olan 11 salonlu Cinemaximum, şehir halkıyla ilk kez buluşacak olan Koçtaş, Mediamarkt ve Boyner’in yanı sıra 120 ulusal ve uluslararası markaya ev sahipliği yapacak. Starbucks, Migros, Boyner, Yargıcı, Mango, Teknosa gibi Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen markalarını buluşturan Forum Gaziantep, 3 katta toplam 44 bin metrekare kiralanabilir alanda hizmet verecek. Yılda 9 milyon ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanan Forum Gaziantep, sağlayacağı 3 bin 500 kişilik istihdam olanağıyla şehir ekonomisine, yaratacağı mimari değerle bulunduğu bölgenin kentsel dönüşümüne önemli katkılar sağlayacak. İzmir, Mersin, Denizli, Trabzon, Aydın, Ankara, Nevşehir, İstanbul, Kayseri illlerinde toplam 10 adet ‘Forum’ alışveriş merkezinin ardından ‘Forumların En Yenisi’ Forum Gaziantep, Multi Development Türkiye’nin de Güneydoğu’daki ilk projesi olma özelliği taşıyor.

Forum Gaziantep ile Güneydoğu’ya Forum markasını ve sahip olduğu yüksek standartları taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Multi Development Türkiye CEO’su Hulusi Belgü, "Anadolu’da çok önemli bir potansiyel mevcut. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla Forum Turkey Fund ile birlikte Gaziantep’e Forum markasını kazandırmak için yola çıktık.” dedi. 2004’ten bu yana toplam yatırım değeri 3,4 milyar avroya ulaşan, 9 ayrı kentte 10 Forum Alışveriş Merkezi hayata geçirdiklerini, yıllık 125 milyon ziyaretçi, 4 milyar TL ciro ve 25 bin kişilik istihdama ulaştıklarını, yüzde 12’lik pazar payı ile sektör lideri konumunda yer aldıklarını vurgulayan Belgü, sözlerine şöyle devam etti: “11’nci alışveriş merkezimiz olan Forum Gaziantep’in yanı sıra 3’ü inşaat 2’si geliştirme aşamasında olan 5 yeni projemiz daha var. Adana, Diyarbakır, Çanakkale, Çorum ve Elazığ’daki Forum’larla Anadolu’ya yaklaşık 800 milyon Euro daha yatırım yapacağız. Böylece 2004’ten bu yana Türkiye genelinde yapılan yatırım tutarı 4,2 milyar Euro’ya ulaşacak. 2014 yılı sonunda Türkiye’nin 7 bölgesinde 16 Forum AVM, 961 bin metrekarelik kiralanabilir alan, 2.615 mağaza, 4,2 milyar Euro’luk yatırım değerine ulaşmayı hedefliyoruz. Tüm bu rakamlarla sektörün yüzde 15’ini temsil etmiş olacağız."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de "Özellikle civar illerden insanları Gaziantep’e çekebilecek farklı mekanlara ihtiyaç vardır. İşte AVM’ler bunların başında gelmektedir. Özellikle hafta sonu olduğu zaman çevre iller ve ilçelerde bulunan insanlar kendilerine gidecek bir yer ararken AVM’lerinin de olmuş olması önemli bir yer tutuyor. Herkes bu şehre müze gezme için gelmez. AVM’ler bir yaşam alanı. Burada şuna dikkat ettik. Şehrin temel direği esnaftır. Esnafı da göz ardı etmemek lazım. Biz bu dengeyi iyi kurmaya çalışıyoruz. Bir yandan AVM’lerin yapılmasını teşvik ederken, diğer taraftan da esnafın yaşadığı mahalle ve caddeleri restore ettik." şeklinde konuştu.

Taşınacak Kamil Ocak Stadyumu’nun alanı ile ilgili de değerlendirmede bulunan Güzelbey, "Net bir şekilde, stadyumun buradan taşınması gündem geldiği andan itibaren fikrimizi söyledik. Stadyumun yeri yıkılmalı, yeri de yeşil alan olmalı dedik. Çünkü artık büyüyen bir şehirde insanların meydanlara ihtiyacı var. Gezi alanlarına ihtiyacı var. Gezi alanları da yaşam alanı olmuş oluyor." açıklamasını yaptı.







CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.