Ford, Dövizdeki Dalgalanmayı Yalın Stok Politikasıyla Çözecek

Ford, Dövizdeki Dalgalanmayı Yalın Stok Politikasıyla Çözecek

Türkiye’de en çok satılan otomobil markası Ford, dövizdeki dalgalanmaları yalın stok politikası ile çözmeyi hedefliyor.

Türkiye’de en çok satılan otomobil markası Ford, dövizdeki dalgalanmaları yalın stok politikası ile çözmeyi hedefliyor. Ford yetkilileri, çevre ülkelerdeki siyasi karışıklığın krize dönüştüğünü ya da dönüşeceğini öngörmenin ise çok erken olduğunu açıkladı.

Türkiye’nin lider otomotiv markalarından Ford, Antalya Expo Center’da düzenlenen Antalya AUTOSHOW 2013 Fuarı’nda binek ve ticari araçlarını sergiledi. Ford yenilenen otomotivlerinin 7 farklı modelini Antalyalılarla buluşturdu. Bu yıl 9.’su düzenlenen Antalya AUTOSHOW’da Ford, hafif ticari araçları Tourneo Costom, Transit Connect ile binek araçları Kuga, Fiesta, B-Max, C-Max ve Focus modellerini otomobil tutkunlarıyla buluşturdu.

Fuara Ford Otosan’ın Saha Operasyonları Direktörü Özgür Yücetürk de katıldı. Yücetürk, Ford’un 11 yıldır aralıksız olarak Türkiye’nin en çok satan otomotiv markası olduğunu söyledi. Ford’un geçen yıl 820 bin adet Pazar payının olduğunu kaydeden Özgür Yücetürk, bu yılın ilk 8 ayında ortalama yüzde 20 oranında büyüme gösterdiklerini açıkladı. Yücetürk, bu yıl ise Ford’un 850 bin binek ve ticari otomobil satmayı hedeflediklerini belirtti.

    "OLASI KRİZ DURUMUNA ÖNLEM ALABİLİRİZ"

    Çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklar ve olası bir Suriye’ye müdahale ile ilgili de Ford Saha Yetkilisi Özgür Yücetürk, şuanda bu tür olayların konuşulmasının çok erken olduğunu, kriz durumunun da olmadığını ifade etti. Döviz kurlarındaki dalgalanmalardan dolayı fiyatlara yansıyan durumların olduğunu açıklayan Özgür Yücetürk, “Geçtiğimiz 15 yıllık dilimde 3-4 senede bir otomobil sektöründe iniş çıkışlar yaşanmıştır. Şuanda içinde bulunduğumuz süreç henüz böyle bir süreç değil doğal olarak kurun artması adetler üzerinde olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Son 1 aydır da kurlardaki değişimler fiyatlarımıza da yavaş yavaş yansımaktadır.” dedi.

    Türkiye’nin olası kriz durumlarına karşı da yeterli tecrübeye sahip olduğunu açıklayan Yücetürk, artan faizlerin sektör üzerinde olumsuzluklara yol açabileceğini, bu dönemde yapılabilecek şeylerin ise ‘yalın stok politikası’ olduğunu kaydetti. Yücetürk, “Yalın stok politikasıyla da hem ana firmaların hem de bunlara bağlı bayileri olası bir durumda en düşük hasarla atlatmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.

    Yücetürk, bu tür durumların şuan için her şeye rağmen konuşulmasının çok erken olduğunu belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.