Fiyatlar uygun pazar durgun

Fiyatlar uygun pazar durgun

Sıcak seyreden hava şartları ve üretimin çok olmasıyla düşüşe geçen meyve-sebze fiyatları vatandaşın yüzünü güldürürken, istenilen yoğunluğun olmadığını belirten pazar esnafı durgunluktan dert yandı

Havaların mevsim normallerinden önce ısınması sebze ve meyvelerin pazara erken düşmesine neden oldu. Sıcak seyreden hava şartları ve üretimin çok olmasıyla düşüşe geçen meyve-sebze fiyatları vatandaşın yüzünü güldürürken, istenilen yoğunluğun olmadığını belirten pazar esnafı fiyatların düşmesine rağmen pazarda hala beklenen hareketliliğin yaşanmamasından dolayı yaşanan durgunluktan dert yandı. Yaşanan düşüş ve bolluk meyvelerde en çok elma ve narenciye ürünlerine yansırken; sebzelerde domates, fiyatı en çok düşen ürün olarak tezgahtaki yerini aldı. Fiyatlardaki bu düşüşe rağmen pazarın durgun olduğunu belirten esnaf Veli Ünal; “Hava şartlarının iyi olmasıyla pazara meyve-sebze yeterli miktarda geldi ve fiyatlarda bir düşüş yaşandı. Fiyatlarda ortalama 1 liralık bir düşüş yaşandı” dedi.

BİZ UCUZA SATMAK İSTERİZ

Ara sıra fiyatlardan şikayet eden müşterilerin olduğunu belirten Ünal, fiyatı belirleyenlerin komisyoncular olduğunu söyledi. Ünal; “Bizde onlardan alıp cüzzi bir karla satış yapmaya çalışıyoruz. Halden gelen kasanın yarısı çürük çıkıyor bazen. Biz vatandaşa çürük mal vermeyelim diye onları ayıklıyoruz. Malı ucuza aldığımızda bizde ucuza satıyoruz. Bu hafta fiyatlar çok iyi. Fiyatların düşük olmasına rağmen satışlar istediğimiz ölçüde değil ama yinede şükür” diye konuştu. Pazardaki fiyatları sorduğumuz vatandaşlar, fiyatların normal olduğunu belirtirken ürünler etiketlere şu şekilde yansıdı: Meyve fiyatları (kg)Elma2,5 TL, Portakal 2 TL, Muz 7 TL.Sebze fiyatları (kg); Havuç 2 TL, Soğan 1 TL, Turp 1 TL, Limon ,51 TL, Nane-Maydanoz 1 TL, Salatalık 2 TL, Biber 5 TL, Domates 2 TL, Patates 1 TL, Patlıcan 2 TL, Prasa 2 TL, Kıvırcık 2 TL, Karnıbahar 3 TL, Kereviz 2 TL ve Ispanak 2 TL.”

AVM’LER PAZARA ZARAR VERİYOR

Ünal, AVM’lerin artık mahalle aralarına kadar girdiğini ve pazar kültüne zarar verdiğini söyledi. Çarşı esnafının durumunun her geçen gün kötüye gittiğini aktaran Ünal, “Vatandaşlar artık pazarlardan alışveriş yapmıyor. Büyük süpermarket ve AVM’ler tercih ediliyor” dedi. Vatandaşların artık alışverişlerinin tamamında kredi kartlarına ihtiyaç duyduğunu belirten Ünal, “Çarşımızda kredi kartı kullanılmadığı için vatandaşlar tercih etmiyor. Toplum olarak kredi kartlarına bağımlı hale geldik. AVM ve süpermarketler artık mahalle aralarına kadar girdi. bu durum bizi olumsuz etkiliyor” ifadelerini kullandı.

ESKİDEN DAHA KALABALIKTI

Çarşıda sebze satışı yapan Süleyman Aslan da, pazarın eskisi gibi yoğun ve kalabalık olmadığını kaydetti. Olumsuz sürecin esnafın etkilediğini dile getiren Aslan “Daha önceden pazar tıklım tıklım olurdu. Hareketliydi. Ancak son zamanlarda insanlar pazara uğramıyor. Vatandaşın cebinde nakit para yok pazara gelip nakit parayla alışveriş yapmak istemiyor” dedi. Çarşıda düzenleme yapılması gerektiğini söyleyen Aslan, düzenleme yapılması halinde çarşının Bedesten gibi güzel bir görünüme sahip olacağını söyledi.

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum