Fiyatlar Geçen Yılla Aynı Olunca Kurban Pazarlarına İlgi Arttı

Fiyatlar Geçen Yılla Aynı Olunca Kurban Pazarlarına İlgi Arttı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala üreticiler, hayvanlarını iyi bir fiyata satmanın, vatandaşlar ise kurbanlık almanın telaşını yaşıyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala üreticiler, hayvanlarını iyi bir fiyata satmanın, vatandaşlar ise kurbanlık almanın telaşını yaşıyor. Bayramdan yaklaşık 20 gün önce hayvanlarını satmak için pazara getiren besiciler, fiyatların geçen sene ile aynı olduğunu belirterek, vatandaşın son günü beklememesi uyarısı yapıyor. Son günlere hayvan kalmayacağını belirten üreticiler, son günlerde fiyatların artacağı görüşünde.

Soğuk havaya rağmen kurban pazarını satıcı ile alıcı arasında yaşanan sıkı pazarlıklar ısıtıyor. Çok sıkı geçen pazarlıklar sonrasında yaşanan küçük anlaşmazlıkları ise araya girenler gideriyor. Yapılan spekülasyonlara rağmen geçen yılki fiyatlarla orantılı giden kurban fiyatları büyükbaşlar 2 bin ile 5 bin arasında, küçükbaşlar ise 300 lirayla 700 lira arasında değişiyor. Merkeze bağlı Çayırbağ beldesinde kurulan hayvan pazarında günlük 100’ün üzerinden hayvan satışı yapılıyor. Hayvanların kilogram fiyatı 14-16 lira arasında alıcı buluyor.

Besiciler, yüksek yem ve mazot fiyatlarına göre hayvanlarını düşük fiyatlardan sattıklarının, umutlarını Kurban Bayramı'na bağladıklarını söyledi. Üretici Bayram Kabataş, et fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 10 artmasına rağmen, canlı hayvan fiyatlarının yerinde saydığını belirterek, “Geçtiğimiz yıl canlı dananın kilosu 12-14 lira aralığındaydı. Bu bayram ithal hayvan getirilip getirilmemesi konusunda endişe yaşıyoruz. İç pazarda çok fazla yetişkin hayvan var. İthalat ihtiyacı yok. İthalatın yapılması durumunda fiyatlar daha aşağı düşecek. Ancak fiyatlar geçen yılla aynı civarında.” dedi.

Alış satışlarda en çok komisyoncuların kazandığına dikkat çeken besiciler, hayvanlarını büyük şehirlerdeki pazarlara götürdükleri zaman daha çok kazandıklarını, ancak bu defa da ulaşım ve barınma problemi yaşadıklarını dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.