Fişlere farklı para birimleri de yazıldı

Fişlere farklı para birimleri de yazıldı

Edirne’de bazı işyerleri, Bulgar ve Yunan müşterileri çekebilmek için tabelalerına Yunanca ve Bulgarca yazının yanı sıra fişlere de Leva, Euro ve Dolar fiyatları da eklemesi dikkat çekti.

Türk lirasının sadece dolar ve euro değil diğer bir çok yabancı para birimleri karşısında da değer kaybetmesiyle Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşlarının alışveriş için geldiği Edirne’de bazı işyerleri, tabelalarına Yunanca ve Bulgarca yazılar yerleştirmeye başlaması çok konuşulmuştu. Şimdi de fişlere fiyatların Türk Lirası yerine, Bulgar Levası ile Euro, Dolar karşılığı yazılmaya başlanması olayları çok farklı yerlere götürmeye başladı. 

YUNAN VE BULGARLAR TÜRKİYE'YE AKIN ETTİ

Türk lirasındaki tarihi değer kaybı, komşu ülkelere yaradı. Sadece dolar ve euronun değil Bulgar Levası'nın da Türk lirası karşısında değer kazanmasıyla Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşları alışveriş yapmak için akın akın Türkiye’ye gelmiş, görüntüler sosyal medyadan paylaşılmıştı.

TABELALARA YUNANCA VE BULGARCA YAZILAR YAZILDI

Edirne'de bir çok işletme Bulgar ve Yunan müşterileri işyerlerine çekmek amacıyla tabelalarına Yunanca ve Bulgarca yerleştirmeye başladı. Tabelaların görüntüsünü ANKA Haber Ajansı’yla paylaşan Edirneli vatandaş Murat Aladağ, yemek fişlerinin leva, euro ve dolar üzerinden kesildiğini de aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.