Fırıncıların ateş karşısında zor zamanı

Fırıncıların ateş karşısında zor zamanı

Fırınlarda ocak başında çalışan ustalar Ramazan ayında zor anlar yaşıyor

Fırınlarda ocak başında çalışan ustalar Ramazan ayında zor anlar yaşıyor. Ramazan ayında yüksek hava sıcaklarına rağmen fırınlarda çalışanlar ateş karşısında işlerini yapmaya devam ediyor. Fırına verdikleri ekmek ve yemeklerin yanmaması için sürekli yanan ocağın başında bulunan ustalar, dışarıdaki sıcağının yanı sıra içerdeki kızgın ateşin sıcağına da maruz kalıyor. 320 dereceyi bulan sıcaklıktaki fırınların karşısında Konya’nın ekmek ihtiyacını karşılamaya çalışan ustalar susuzluğa ve sıcağa meydan okuyor.

Ateş karşısında çalışmanın Ramazan ayında iyice zorlaştığını belirten fırın ustası Mevlüt Mısırlar, “Ramazan ayının yaz aylarına gelmesiyle ramazan ayında ocak başında çalışmak daha da zorlaştı.  Dışarıda 30- 35 derecelik bir sıcaklık var. Ocakta 320 dereceyi bulan bir ısıyla yanıyor. Daha öğle olmadan iyice susuyoruz. Ramazan ayına kadar 4 ile 5 litre arasında su içiyorduk. Ramazan ayında su da içemiyoruz. İşimiz iyice zorlaştı. Susuzluktan ve ocağın sıcağından gözlerimizi zor açıyoruz. Ancak bu işi de yapmak zorundayız. Çalışıp evimize ekmek götürmemiz gerekiyor” dedi.

RAMAZAN AYINDA SATIŞLAR DÜŞTÜ

Ramazan ayında satışlarının düştüğünü söyleyen Abdullah Yılmaz ise, “Ramazan ayında iki öğün yemek yeniliyor. Bir de havaların sıcak olmasıyla insanlar akşama kadar iyice susuyorlar.  Akşama kadar iyice susayan insanlar,  iftarda yemek yemiyor” diye konuştu.

Müşterilerin fırına gelerek sıcak ekmek almayı tercih ettiklerinin aktaran Abdullah Yılmaz Ramazan dışında fırına gelerek ekmek almanın az fakat market ve bakkallarda ekmek satışlarının daha iyi olduğunu ifade etti.

 

MEHMET ALİ ÖZYER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.