Finans Ofisi'nin başına atandı

Finans Ofisi'nin başına atandı

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'nin başına İstinye Üniversitesi’nin akademik kadrosunda bulunan Profesör Göksel Aşan getirildi. Aşan, son yazısında Merkez Bankası'nı eleştirmiş ve "Bu Merkez Bankası yönetiminin ilk hatası da değildir" ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanlığına Prof. Dr. Göksel Aşan atandı.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'nin başına atanan Profesör Göksen Aşan, İstinye Üniversitesi’nin akademik kadrosunda bulunuyor ve bir internet sitesinde köşe yazarlığı yapıyordu. Köşesinde en son kalema aldığı yazısında Merkez Bankası'nın PPK toplantısında faiz artırımı kararını eleştirmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurumu eleştirmesinin en doğal hakkı olduğunu ifade etmişti.

"MERKEZ BANKASI'NIN İLK HATASI DEĞİL..."

Finans Ofisi Başkanlığına atana Prof. Göksel Aşan, Superhaber'de köşe yazıları da yazıyordu. Aşan, en son 16 Eylül tarihinde yayınlanan köşe yazısında Merkez Bankası'nın yaptığı 625 puanlık faiz artırımıyla ilgili olarak "Merkez'in ilk hatası değil..." diyerek eleştirmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim; Merkez Bankası (MB) politika faizini 625 baz puan artırarak yanlış yapmıştır. Alınan bu kararın ülkemize maliyeti getirisinden daha yüksek olacaktır. Ayrıca bu MB yönetiminin ilk hatası da değildir. Cumhurbaşkanımızın MB ile ilgili tespitleri sonuna kadar doğru ve haklı tespitlerdir ancak yıllardır var olan bu bakış açısına rağmen MB'nin bağımsızlığı ile ilgili en ufak bir müdahalesi olmamıştır. MB yönetiminin de katkısı ile oluşturulan algının tam tersine birçok ülkedekinden daha bağımsız bir para yönetimimiz olduğu ortadadır. Elbette Cumhurbaşkanı olarak yapılan uygulamaları ve elde edilen sonuçları eleştirmek en doğal hakkıdır. Bütün gelişmiş ülkelerde de hükümetler merkez bankalarının politikalarını eleştirir ya da onaylarlar."

PROFESÖR GÖKSEL AŞAN KİMDİR?

Cumhurbaşkanı kararı ile Finans Ofisi Başkanlığına atanan Göksel Aşan 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olurken 1991 yılında Kamu Yönetimi alanında aynı okulda yüksek lisansını tamamladı.

Aşan, doktorasını yine İstanbul Üniversitesi'nde kamu maliyesi üzerine yaparken 1998 yılında mezun oldu. 2008 yılında doçent, 2017 yılında ise profesör unvanını alarak profesör oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.