Filistinli kardeşlerimize 'yanınızdayız' mesajı

Filistinli kardeşlerimize 'yanınızdayız' mesajı

Kudüs'te konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Yaptığımız ziyaretlerde Filistin halkının ortak isteği, 'Kudüs'ü yalnız bırakmayın, Kudüs'e gelin oldu" dedi

Meram Belediyesi'nin "Abdülhamid Hanın izinden Atiyye-i Seniyye Proje"si kapsamında Kudüs'te düzenlediği 4 günlük program başladı. Programa meclis üyeleri, STK temsilcileri, basın mensupları, Abdülhamit Hanın Torunu Şehzade Orhan Osmanoğlu ve Nilhan Osmanoğlu, 15 Temmuz gazisi Şerife Boz ve eşi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü işçileri katıldı. Mescid-i Aksa'da sabah namazı ile başlayan programda 60 civarında Osmanlı eserinin bulunduğu Harem-i Şerifteki mekânların iç ve dış temizliği yapıldı. Heyet daha sonra Burj Al Laklak Derneği'ni ziyaret ederek dernek bünyesinde sahiplenilmek yetimlerle buluştu. Heyet daha sonra El-Halil şehrinde bulunan Peygamberlerin kabirlerini ziyaret ederek bölge halkı ile temaslarda bulundu.

whatsapp-image-2017-11-08-at-10.35.40-pm.jpeg

Mescid-i Aksa yanında düzenlenen temizlik faaliyeti ardından konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Kudüs'ü yalnız bırakmayın çağrısı üzerine Meram Belediyesi olarak "Abdulhamit Han'ın İzinde Atiyye-i Seniyye Projesi" kapsamında ekiplerimizle birlikte Kudüs'e ulaştık. Programımızın ilk gününde Mescid-i Aksa ile ilgili ziyaretlerimizi tamamladık. El-Halil şehrine ziyaretlerimiz oldu. Burada peygamberlerin kabirlerini ziyaret ettik. Medcid-i Aksa'ya Isparta'dan getirtmiş olduğumuz, gül esanslarını serptik. Peygamber Efendimiz'in gül kokusunun yayılmasını amaçladık. Hem buradaki sivil ekipler, hem de belediyemizdeki temizlik ekipleri,  proje ekibimizle birlikte bu mescidin iç ve dış temizliğine yönelik bir çalışma yaptık. Bu çalışmalar programımızın sonuna kadar sürecek" dedi. 

whatsapp-image-2017-11-08-at-10.35.48-pm.jpeg

"Yaptığımız ziyaretlerde Filistin halkının ortak isteği, 'Kudüs'ü yalnız bırakmayın, Kudüs'e gelin oldu" diyen Toru, şöyle konuştu: "Hepsinin tek çağrısı bu idi.Kudüs, Mescid-i Aksa İslam ümmetinin, onuru ve namusudur. Herkesi Kudüs'e bekliyoruz. Bu proje  turistik bir proje değil sadece. Hem yerel belediyecilik için, hem sosyal belediyecilik için hem de tarihimize bir saygı olarak önemli. Siyasi anlamda ulusal ve uluslararası güç dengelerinin yer değiştirmesinden dolayı verilen öenmlş bir mesaj. Bu yaptığımız ziyaretleri Allah kabul etsin. Temennimiz bu kutsal mekanların biran önce huzur ve refaha kavuşmasıdır. İslam ülkeleri buraya sahip çıkmalı.Biz de belediye olarak ecdadımızın izinde giderek bu tür programları sürdüreceğiz. Projedeki ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." Cumartesi günü sona erecek programda Filistinli yetkililer ile buluşmalar ve Filistinli yetimlerle futbol maçı gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

HÂLİD ŞEN

whatsapp-image-2017-11-08-at-10.35.15-pm.jpeg

HERKESİ KUDÜS'E BEKLİYORUZ

"Yaptığımız ziyaretlerde Filistin halkının ortak isteği, 'Kudüs'ü yalnız bırakmayın, Kudüs'e gelin oldu" diyen Toru, şöyle konuştu: "Hepsinin tek çağrısı bu idi.Kudüs, Mescid-i Aksa İslam ümmetinin, onuru ve namusudur. Herkesi Kudüs'e bekliyoruz. Bu proje  turistik bir proje değil sadece. Hem yerel belediyecilik için, hem sosyal belediyecilik için hem de tarihimize bir saygı olarak önemli. Siyasi anlamda ulusal ve uluslararası güç dengelerinin yer değiştirmesinden dolayı verilen öenmlş bir mesaj. Bu yaptığımız ziyaretleri Allah kabul etsin. Temennimiz bu kutsal mekanların biran önce huzur ve refaha kavuşmasıdır. İslam ülkeleri buraya sahip çıkmalı.Biz de belediye olarak ecdadımızın izinde giderek bu tür programları sürdüreceğiz. Projedeki ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

KUDÜS'E GELMEDEN KUDÜS DAVASI GÜDÜLMEZ

Toru, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kudüs'e gidin, Kudüs'ü yalnız bırakmayın" çağrısı üzerine kente geldiklerini söyledi. Kudüs ve El Halil'de ziyaretlerde bulunduklarını anlatan Toru, "Isparta'dan getirdiğimiz gül esanslarını, Peygamber Efendimizin gül kokusunun yayılması için Haremi Şerif ve çevresine boşalttık. Ayrıca proje kapsamında ekiplerimiz yaklaşık 60 Osmanlı eserinin iç ve dış temizliğini yapmaya başladı. Ayrıca kent sokakları temizleniyor." dedi. Ziyaret kapsamında kentte yaşayanlarla görüştüklerini anlatan Toru, hepsinin tek isteğinin Kudüs'ün yalnız bırakılmaması olduğunu söyledi.

TURİZM AMAÇLI BİR PROJE DEĞİL

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın, İslam aleminin izzeti, namusu ve onuru olduğunu vurgulayan Toru, şunları kaydetti: “Buna uyarak herkesi Kudüs'e bekliyoruz. Bu çalışma, turizm amaçlı bir proje değil. Bu projenin yerel belediyecilik açısından da bir önemi var. Ayrıca sosyal ve kültürel bir çalışmadır. Hem tarihe ve ecdadımıza saygı hem de Abdülhamit Han'ın geleneğinin günümüze aktarılması, hem de siyasi olarak da verilen bir mesaj. Kudüs'e gelmeden, Kudüs davası güdülmez. Bunun için de herkesin Kudüs'e gelmesi gerekiyor. Temennimiz herkesin buraya gelmesi. Bizler de belediye olarak, Kudüs'ün hakimi, hadimi ve hamisi olan ecdadımızın izinden gidip Kudüs'e her yıl bu tür programlar düzenleyeceğiz. Kudüs'ün hizmetkarı olacağız. Artık yüreğimizin bir yarısı Kudüs'te." Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve beraberindekiler daha sonra yetimhanede kalan çocuklarla bir araya geldi ve sokak temizliği çalışmalarına katıldı. Programa, Sultan 2. Abdülhamid'in 4'üncü kuşaktan torunu Orhan Osmanoğlu ve 15 Temmuz gazisi Şerife Boz da katıldı. Cumartesi günü sona erecek programda Filistinli yetkililer ile buluşmalar ve Filistinli yetimlerle futbol maçı gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum