‘Filistin’e yol açık’

‘Filistin’e yol açık’

Filistine destek için İngiltereden yola çıkan yardım konvoyu Fransa, İtalya, Yunanistanın ardından Türkiyeye girecek. Suriye, Ürdün ve Mısırdan Gazzeye ulaşacak

Filistin’e destek sağlamak amacıyla uluslar arası çerçevede düzenlenen ve Türkiye ayağını İHH İnsani Yardım Vakfı ve Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER)’in yürüttüğü “Filistin’e Yol Açık’ sloganlı yardım konvoyuna Konya’dan 5 araç katıldı. İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Yaşar Kutluay, 27 Aralık 2008 tarihinde İsrail’in, Gazze’ye saldırı başlattığını ifade etti. İsrail’in havadan, karadan ve denizden yürüttüğü saldırıda her türlü silahın savunmasız Filistin halkı üzerinde kullanıldığına dikkat çeken Yaşar Kutluay, “İnsansız uçaklar, çocuk, kadın, yaşlı demeden hedef tanımaksızın Gazze topraklarının üzerine bombalar yağdırırken, kullanılması yasak olan fosfor bombalarının altında 500’ü çocuk olmak üzere bin 500 insan hayatını kaybetti” dedi.
YARALARIN SARILMASINA FIRSAT VERİLMEDİ
Yaşanan bu acı tablonun bunlarla da sınırlı kalmadığını, Gazze savaşı sona erdikten sonra Filistin halkının yaralarının sarılmasına bile fırsat verilmediğini anlatan Yaşar Kutluay, “Gazze’de yaşanan duruma dikkat çekmek, kuşatma ve ambargo altında yaşayan Filistin halkına destek vermek amacıyla konvoy halinde Gazze’ye gidiyoruz. Konvoy, Londra’dan yola çıktı. Fransa’yı geçerek İtalya’ya ulaştı. 15 Aralık’ta Edirne’den Türkiye’ye giriş yapacak. Konvoy, 17 Aralık akşamı Konya’ya gelecek. Konya halkının ilgi ve desteklerini bekliyoruz. Sadece Müslümanlardan değil, Hıristiyanlardan da Filistin davasına gönül veren insanlar yer alıyor. Konvoy Suriye, Ürdün ve Mısır üzerinden Gazze’ye girmeyi hedefliyor. Gazze’de savaşın yıl dönümü olan 27 Aralık 2009 tarihinde şehrin bir ucundan diğer ucuna insan hakları yürüyüşü yapılacak. Filistin halkının davasında yalnız olmadığı, İsrail’e ve bütün dünyaya bir kez daha gösterilecek. Filistinli kardeşlerimize halkımızın selamlarını götüreceğiz. Bu onurlu direnişe destek olacağız” dedi.
KONVOY İÇİN BAĞIŞLAR DEVAM EDİYOR
Filistin’e yardım için yola çıkan konvoya şu ana kadar Konya’dan 5 araç bağışlandığını ve Türkiye genelinde en büyük desteği Konya’nın sağladığını ifade eden İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Yaşar Kutluay, “Şu ana kadar Türkiye genelinden vakfımıza 60 araç bağışlandı. Bu rakamın daha da büyümesini temenni ediyoruz. Hayırsever halkımızın desteklerini bekliyoruz. Araç veya ayni ve nakdi bağışlarla Filistin halkına destek olabilirsiniz” diye konuştu.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.