Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Sinagog Saldırısından Sonra Şeker Dağıttı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Sinagog Saldırısından Sonra Şeker Dağıttı

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) bünyesinde faaliyet gösteren Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Kudüs’te gerçekleştirilen sinagog saldırısı sonrası şeker dağıttı. Kurtuluş Cephesi üyesi Nadi Sobu, kahramanca gerçekleşen operasyondan sonra...

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) bünyesinde faaliyet gösteren Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Kudüs’te gerçekleştirilen sinagog saldırısı sonrası şeker dağıttı. Kurtuluş Cephesi üyesi Nadi Sobu, kahramanca gerçekleşen operasyondan sonra şeker dağıttıklarını açıkladı.

Gazze merkezli Hamas, Kudüs’te gerçekleştirilen sinagog saldırısının Pazar günü cesedi kendi otobüsünde asılı bulunan Filistinli şoföre misilleme olduğunu söyledi.

HAMAS: SİNAGOG SALDIRISI İSRAİL’E MİSİLLEME

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Hamas, Kudüs sokaklarındaki tansiyondan vatandaşların haklarına tecavüz eden İsrail işgalini sorumlu tutmaktadır. Şehid Yusuf Ramuni’nin otobüste asılmış halde bulunması ve El Aksa Camii’ne karşı gerçekleştirilen saldırılar bu tecavüzün son örnekleridir." ifadesini kullandı.

Kudüs’teki operasyonun İsrail’in işlediği suçlara karşı bir cevap olarak değerlendiren Ebu Zuhri, "Bu operasyonların İsrail’in işleyeceği suçlara paralel olarak devam etmesini diliyoruz." diye konuştu.

NETANYAHU: SALDIRIYA SERT BİR ŞEKİLDE CEVAP VERİLECEK

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, saldırıya 'sert bir şekilde' karşılık vereceklerini açıkladı. İsrail Başbakanı, güvenlik kabinesini öğleden sonra toplantıya çağırdı.

Netanyahu saldırıyı motive eden unsurun Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın kışkırtması olduğunu belirtti. Netanyahu, "Bu Hamas ve Abbas’ın yaptığı ve uluslararası topluluğun sorumsuzca görmezden geldiği tahriklerin direkt bir sonucudur." ifadelerini kullandı. Netanyahu 'barbar bir cinayet' olarak nitelediği saldırıya sert bir karşılık vereceklerini söyledi.

KERRY: ANLAMSIZ BARBARLIK

Olayın ardından Reuters’e yazılı açıklama yapan Filistin Devlet Başkanlığı ofisi, saldırıyı kınadıklarını söyledi. Londra’da bir toplantısı öncesi konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry saldırıyı 'anlamsız barbarlık' olarak nitelendirdi.

Kudüs’te Litvanyalılara ait Kehilat Bnei Torah Sinagogu’na Doğu Kudüs’te yaşayan iki Filistinli tarafından saat 06.30 sıralarında saldırı düzenlendi. Haaretz gazetesine göre saldırıda 4 İsrailli öldü; 8 kişi yaralandı. Doğu Kudüs’te bir mahalleden olan iki kuzen saldırgan, İsrail polisi tarafından etkisiz hale getirildi. Polis olayın ardından saldırganların ailelerinin evine baskın düzenledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.