Filistin Devlet Başkanı Abbas'tan Sükunet Çağrısı

Filistin Devlet Başkanı Abbas'tan Sükunet Çağrısı

Kudüs’te bir sinagoga yönelik saldırı sonucu 4 kişinin ölmesinin ardından İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun olaylara karışan Filistinlilerin evlerinin yıkılacağını açıklaması tansiyonu yükseltti. Güvenlik kabinesini toplayan...

Kudüs’te bir sinagoga yönelik saldırı sonucu 4 kişinin ölmesinin ardından İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun olaylara karışan Filistinlilerin evlerinin yıkılacağını açıklaması tansiyonu yükseltti. Güvenlik kabinesini toplayan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, sükunet çağrısı yaptı. Abbas, bölgede dini savaşa sürüklenme konusunda halkı uyardı.

Bölgede gerilimin tırmanmasının ardından Abbas, Başbakan Rami Hamdallah'ın da katıldığı mini bir güvenlik zirvesi gerçekleştirdi. Abbas, Kudüs’te bir sinagoga gerçekleştirilen ve 4 kişinin öldüğü saldırıyı şiddetle kınadı: "Hiçbir şekilde sivilleri hedef alan dini mekanlara ve ibadethanelere yönelik saldırıları kabul etmiyoruz. Böyle bir saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Mescid-i Aksa’ya ve kutsal mekanlara yönelik saldırıları kınıyoruz. Çünkü bu tür saldırıları hiçbir semavi din kabul etmez. İsrail devletinin yanında kurmayı amaçladığımız Filistin devletine de hizmet etmez."

Devlet Başkanı Abbas, sükunet çağrısını ise şu sözlerle dile getirdi: "Bu tür eylemlere son vererek, Ortadoğu’da barışı sağlamaya yönelik siyasi çalışmamıza olanak sağlayacak tam bir sükunete davet davet ediyoruz."

Kudüs'teki Sinagog saldırısında 4 İsrailli ölmüş, 7 kişi de yaralanmıştı. Kudüs’ün Har Nof mahallesinde yer alan Sinagog’a ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişi, İsrail polisi tarafından öldürülmüştü. Saldırı sonrası açıklama yapan Netanyahu, sert bir karşılık vereceklerini söylemiş, olaya karışan Filistinlilerin evlerinin yıkılacağını açıklamıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.