Filistin destek bekliyor

Filistin destek bekliyor

İHH İnsani Yardım Derneği, Filistin’e gönderdiği araç konvoyundan sonra şimdi de gemi filosuyla İsrail’in ambargosunu sonlandırmak istiyor.

Bu kapsamda çalışmalarını büyük bir çalışma yürüten İHH İnsani Yardım Derneği, Filistin mülteci kampları bayan temsilcileri, Filistin ve Lübnan mülteci kamplarını ve Filistin annelerinin dramı ile yaşadıklarını Konya anlatmak için bir dizi program gerçekleştirdi. Programın Konya ayağı AYDER’in organizasyonuyla dün başladı. Ürdün’den gelen Filistinli anne Beyan Fahri İsa Abdullah, İsrail’in zulmünü anlattı, Müslümanların Filistin’e sahip çıkmasını istedi. 8 gemiden oluşacak konvoyun Filistin’in hayat damarı olacağının altını çizen Beyan Fahri İsa Abdullah, “Gazze halkı bu kafileyi büyük bir hasretle bekliyor. Bu filo ile Filistin halkı yalnız olmadığını hissedecek. Bunun için herkesi destek olmaya bekliyoruz” dedi.Filistinlilerin, kendilerinin oturması gereken yerlerde Yahudilerin zorla oturduğunu da dile getiren Beyan Fahri İsa Abdullah, “Örneğin benim asıl memleketim Kudüs ama ben Ürdün’de mülteci olarak yaşamak zorundayım. Benim atalarımın Kudüs’te tapulu onlarca arazisi var ancak bunların üzerinde Yahudiler hak iddia ediyor ve oturuyor. Bu yerlerin asıl bize geri verilmesi gerekir” şeklinde konuştu.
‘FİLİSTİN’DE ANNE OLMAK ZORDUR’
Daha sonra Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER)’in organize ettiği ‘Filistin’de Anne Olmak’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Ürdün’de yaşayan Filistinli mülteci Beyan Fahri İsa Abdullah, Filistin’de anne olmanın zorluklarını anlattı. Türkiye’nin Filistin’e maddi ve manevi yardımlarda bulunduğunu bildiklerini fakat, yardımın boyutlarını Türkiye’ye geldikten sonra öğrendiklerini dile getiren Beyan Fahri İsa Abdullah, Osmanlı’nın mirası olan Filistin’de tek karış toprak vermeye dahi tahammüllerinin kalmadığını ifade etti. Filistin topraklarının tüm İslam aleminin vakıf malı olduğunu söyleyen Beyan Fahri İsa Abdullah, “Filistin’de Osmanlı’nın hakimiyeti bittiği günden bu yana zulüm var. Bizler Filistinli anneler olarak Filistin meselesinin tüm Müslümanların akide meselesi olduğunu biliyoruz. Bütün Müslümanlar Filistin halkının yanında, Türkiye’ye gelince bunu gördük. Ben Kudüs’te doğdum. Kudüs’ten çıktığımda bize 15 gün sonra döneceksiniz dediler. Ama halen dönemedik” dedi. Kadını Filistin’de önemli kılan rolleri olduğunu söyleyen Beyan Fahri İsa Abdullah, “Bütün anneler, çocuklarına sen Filistinlisin ve bir gün Filistin’e döneceksin diyor. İsrail ordularının işgal ettikleri topraklarda yaptıkları bütün ahlak dışı muamelelere rağmen biz burada asimile olmadan varlığımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Filistin’de anne olmak zordur. Fakat biz anneler, bu zorlukların üstesinden Allah’ın yardımıyla gelebileceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.