"Filistin davası kaderine terk edilmemelidir"

"Filistin davası kaderine terk edilmemelidir"

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Mayıs ayı genişletilmiş il divan toplantısını Filistin Vakfı Ankara Temsilcisi Gazzeli Dr. Moamen Shabet’in katılımı ile zoom platformu üzerinden online olarak gerçekleştirdi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan il divan toplantısında Filistinli Dr. Mümin Shabet, Filistin için Türkiye’nin bir umut olduğuna değinerek, “Türkiye halkı bulduğu her fırsatta bizlerin yanında oldu. İslam birliğine verdikleri değerle birlikte İslam dünyasındaki ve Filistin’deki yaşananlara her zaman dur diyerek ümmet bilinci ile hareket etti” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN DAVASI YALNIZ

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi tarafından düzenlenen Mayıs ayı genişletilmiş il divanında açıklamalara yer veren Filistin Vakfı Ankara Temsilcisi Gazzeli Dr. Moamen Shabet sözlerini şöyle sürdürdü: “Uluslararası arenadan baktığımızda bugün yalnız ve kimsesiz bir Filistin davası ile karşı karşıyayız. Filistin’de çocuklar ölüyor, anneler babalar ölüyor, onlarca çocuk yetim kalıyor ama Dünya bunu sadece kınıyor. Bu pencerede bizler Türkiye’yi bir umut olarak görüyoruz. Türkiye halkı bizlere ciddi manada destekler veriyor. Türkler bizi seviyor, biz Türkleri. Fakat yine de şu söylüyoruz: Filistin davası kaderine terk edilmemeli. Dünyadaki tüm Müslüman devletler bu konuya gereken desteği vermeli. İşte tam burada bir kez daha İslam Birliği’ne olan ihtiyacı görüyoruz.” AGD Konya Şubesi tarafından düzenlenen genişletilmiş il divan toplantısı Dr. Mümin Shabet’in konuşmasının akabinde alınan birim raporlarının ve birim başkanları sunumlarının ardından sona erdi.

EYYÜB KARAKUZU

adsiz-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum