Filipinler, Kimse Yok Mu Ve Türk Halkına Kurbanlar İçin Teşekkür Etti

Filipinler, Kimse Yok Mu Ve Türk Halkına Kurbanlar İçin Teşekkür Etti

Kimse Yok Mu Derneği, Filipinler’deki ihtiyaç sahiplerini bu yıl da Kurban Bayramı’nda da unutulmadı. Kurban etlerinin dağıtımını için Kimse Yok Mu Derneği, Filipinler Türk Ticaret Odası, Türk okulları ve Filipinler Genelkurmay Başkanlığı...

Kimse Yok Mu Derneği, Filipinler’deki ihtiyaç sahiplerini bu yıl da Kurban Bayramı’nda da unutulmadı. Kurban etlerinin dağıtımını için Kimse Yok Mu Derneği, Filipinler Türk Ticaret Odası, Türk okulları ve Filipinler Genelkurmay Başkanlığı ile birlikte organize etti. Kurban etlerinin ortak dağıtımı ile ilgili Filipinler Genelkurmay Başkanlığı’nda bir tören düzenlendi.

Programa, Genelkurmay Başkanı General Rafael C.Valencia, Jandarma Komutanlığı Sivil Operasyonlar Komutanı Albay Arnulfo Marcelo B. Burgos, ICAD Vakfı Başkanı Malik Gencer, Pasifik Diyalog Filipinler Vakfı Başkanı Cihangir Arslan, Filipinler Türk Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut katıldı. Törene 100’den fazla yüksek rütbeli komutanın ve Türk davetlinin katılması ülkede yankı uyandırdı. Başkent Manila’da düzenlenen törende, Filipinler Genelkurmay Başkanlığı, Uluslararası Türk Okulları'nı bünyesinde bulunduran ICAD vakfına “Üstün Başarı Hizmet” ödülü verdi. Ödülü ICAD Vakfı Başkanı Malik Gencer aldı.

Öte yandan programda, Haiyan tayfunu sonrası Kimse Yok Mu’nun yardım faaliyetlerine de vurgu yapıldı. Yaşanan afet sonrası ilk gelenler arasında bu derneğin olduğuna dikkat çekildi. Bugüne kadar yapılan acil ve kalıcı yardımların Filipinler halkı tarafından büyük beğeni ve takdirle karşılandığının altı çizildi. Törende, Filipinlerin en üst düzey komutanları Kimse Yok Mu’ya teşekkür etti. Genelkurmay Başkanı Rafael C.Valencia yaptığı konuşmada: “Her yıl düzenlediğiniz et dağıtım organizasyonlarıyla olsun, ülkemizin başına gelen Haiyan tayfunu gibi afetlerde her zaman yanımızda oldunuz. Bizler için gösterdiğiniz olağanüstü çabalarınızdan dolayı Filipinler ordusu olarak sizi takdir ediyoruz ve sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Jandarma Sivil Operasyonlar Komutanı Albay Arnulfo Marcelo B. Burgos ise duygularını şöyle dile getirdi: “Sizlere teşekkürü bir borç biliriz. Kimse Yok Mu başta olmak üzere buradaki Türk kurumlarına yani bizim dostlarımız olan bu kurumlar insanlığa hizmet eden kurumlardır.”

GENELKURMAY BAŞKANI: İNSANLIĞA YAPTIĞINIZ HİZMETLER İÇİN SİZE MİNNETTARIZ

Program sonunda Cihan Haber Ajansı’na konuşan Filipinler Genelkurmay Başkanı General Rafael C. Valencia insanlığa hizmette Türk kurumları ile çalışmaya devam edeceklerini yineledi: “En içten teşekkürlerimi, Türk insanına göndermek istiyorum. Et dağıtım programı ve birçok insanlığa yararlı işlerde Filipin toplumuna yardım ettiler. Sizinle insanlığa hizmet için çalışmaya devam edeceğiz.”

Jandarma Sivil Operasyonlar Komutanı Arnulfo Marcelo B.Burgos ise “Bir kez daha düzenlediğimiz bu kurban eti kupon dağıtım programından dolayı, Kimse Yok Mu Derneği’ne, ICAD Vakfı’na, Filipinler Pasifik Diyalog Vakfı’na ve Filipinler Türk Ticaret Odası’na içtenlikle teşekkür ederim. Filipinler ordusu olarak bize verdiğiniz bu fırsatlardan dolayı size çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

ICAD Vakfı Başkanı Malik Gencer de, böyle programların iki ülke arasında gönül köprüleri kurduğunu vurguladı. Gencer konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyanın hangi köşesinde olursa olsun Kimse Yok Mu çığlığına, feryadına Türkiye’den el uzatan Kimse Yok Mu Derneği’nin katkılarıyla önümüzdeki günlerde yapılacak olan Kurban bayramı et dağıtım programında, Filipin ordusuyla beraber yapacağımız bu organizasyonda, yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz.”

KURBANLAR FİLİPİNLİ MUHTAÇ AİLELERE DAĞITILACAK

Filipinler Türk Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut, Filipinler ile Türkiye’nin arasındaki ilişkilerin güçlendiğine dikkat çekti: “Biz bugün burada sadece et dağıtım kuponlarını paylaşmıyoruz, aynı zamanda sevgiyi, huzuru ve karşılıklı anlayışı paylaşıyoruz.”

Tören sonunda, toplanan 500 kurban için hazırlanan kuponlar, Filipinli yetkililere takdim edildi. Kurban eti kuponları, ülke genelinde yardıma muhtaç ailelere dağıtılacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.