Fildişi Sahili Tur Atladı; Maça Gelenler Tur Coşkusunu Sahada Kutladı

Fildişi Sahili Tur Atladı; Maça Gelenler Tur Coşkusunu Sahada Kutladı

Batı Afrika ülkelerinden Fildişi Sahili’nde 0-0 biten Kamerun maçının ardından gruptan çıkmanın sevinci yaşandı. 2015 Afrika Kupası D Grubu eleme maçlarında Kamerun ile karşı karşıya gelen Fildişi Sahili, maçın 0-0 berabere bitmesi...

Batı Afrika ülkelerinden Fildişi Sahili’nde 0-0 biten Kamerun maçının ardından gruptan çıkmanın sevinci yaşandı. 2015 Afrika Kupası D Grubu eleme maçlarında Kamerun ile karşı karşıya gelen Fildişi Sahili, maçın 0-0 berabere bitmesi sonucu gruptan, lider ayrılan Kamerun’dan sonra ikinci olarak çıkmayı başardı.

Takımlarına oynanan maçta destek vermek ve kutlamalar için binlerce taraftar stadın etrafında toplandı. Stada girmek ve coşkuya ortak olmak için uzun kuyruk oluşturan taraftarlar sahayı doldurdu. Maç başlamadan önce ısınma çalışmalarıyla hazırlıklarını tamamlayan futbolcular, sahaya "Ebola’ya karşı beraber mücadele edebiliriz." pankartıyla çıktılar.

Bir hayli çekişmeli geçen maçı seyreden taraftarların heyecanlı bekleyişleri gözlerden kaçmadı. Maçın 0-0 berabere bitmesinin ardından binlerce taraftar yeşil sahaya inerek zafer kutlamaları yaptı. Maçın ardından taraftarlar olaysız bir şekilde dağıldı. 2015 Afrika Kupası’na ev sahipliği yapacak Ekvator Ginesi’ne gitme biletini garantileyen Fildişi Sahili Milli Takımı sevinç kutlamalarını gün boyunca devam ettirdi.

D Grubu'nda son puan durumu ise şu şekilde;

TAKIMLAR        O    G    B    M    A    Y    AV    P

Kamerun        6    4    2    0    9    1    8    14

Fildişi Sahili        6    3    1    2    13    11    2    10

Demokratik Kongo    6    3    0    3    10    9    1    9

Sierra Leona        6    0    1    5    3    14    -11    1

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.