Fetih yüreklerde olmalı

Fetih yüreklerde olmalı

Anadolu Gençlik Derneği, bu yıl aralarında Konya'nın da olduğu birçok ilde Mekke'nin fethini kutladı. Konya'daki kutlamaya yoğun katılım oldu. Fethin çoşkuyla kutlandığı gecede, fethin önemi üzerinde duruldu, ilahiler okundu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)Konya Şubesi tarafından düzenlenen “Mekke'nin Fethi Gecesi” programı büyük bir çoşkuyla kutlandı. Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa binlerce vatandaş katıldı. Mekke'nin Fethi'nin 1385. yıldönümü kutlandı. Yoğun katılım ile gerçekleştirilen program, mehter takımının konseriyle başladı, ardından Hafız Mustafa Kara'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

20151231aw620336_04.20160101110552.jpg

Programın selamlama konuşmasını AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak yaptı. Parlak, Mekke'nin fethinin, fetihlerin en şereflisi olduğunu belirtti.  Parlak, “Bu programda emeği geçen bütün fedakar kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bir insanın kurtuluşuna vesile olmak, bütün insanlığı kurtarmak demektir. Önce ahlak ve maneviyat inancı ile çalışmalarını yürüten ve ülkemizin her yerinde var olan AGD, duruşu, istikameti ve ülke genelinde yapılan faaliyetlerle gençliğimizin birlik ve beraberliğinin, sevgi ve kardeşliğinin ifadesi ve öncüsü olmuştur. Bu gece katılımcıların programa yoğun ilgi göstermesi imanın, şuurun  en güzel şekilde ortaya konulmasıdır. Bu programların milletin ve ümmetin saadetine, gençlerin şuurlu olmasına vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyoruz” dedi.

4-2.20160101150420.jpg

MEKKENİN FETHİNİ İYİ ÇÖZÜMLEMELİYİZ

Parlak, Mekke'nin Fethi'nin kendileri için çok anlamlı ve özel olduğunu belirterek, “Mekke'nin fethi, güven, sabır, zafer ve kurtuluştur. Fetih iman, itaat, teslimiyet, huzur ve sevinçtir. Mekke'nin fethi iyi anlaşılmalıdır” şeklinde konuştu. Ayrıca Mekke'nin Fethi'nin batıl düşüncelerin yok oluşunda önemli rol oynadığını da vurgulayan Parlak, konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Türkiye genelinde 600'ü aşkın noktada Mekke'nin Fethi programları düzenleniyor. Fetihler ile elde edilmiş bu topraklarda Müslümanlığımıza, kimliğimize ve değerlerimize karşı yürütülen bir savaş var. 300 yıldır bu toprakların çocuklarına 'insan insanın kurdudur' diyen batının ürettiği paradigmalar sistemi mevcuttur. Bu sistem medeniyet olarak dayatılmaya çalışılıyor. Körkütük zihinlere yapılan yüklemeler ile bireyselliği ön plana çıkarmaya çalıştılar. Ahlak ve maneviyat yoksunu bir nesil oluşturmaya çalıştılar. Gelişen kitle iletişim araçları ile yılın 365 günü, 7 gün 24 saat kablolu, kablosuz televizyonlardan, İnternet ağları üzerinden her türlü kötülüğü gençlerin beyinlerine boşaltıyorlar. Bu gece burada bulunan gençlerimizin kanına giremeyecekler. Burada bulunan gençlerimize kötülükleri dokunamayacak. Türkiye, etrafında büyük sıkıntılar ile karşı karşıya. Irak, Suriye, Bangladeş, Libya, Lübnan büyük sıkıntılar içerisinde.  Dünyanın İslam beldelerinde sıkıntılar devam ediyor. Ülkemizde de Haziran ayından beri başlayan terör olayları devam ediyor. 90 yıllarda kırsal kesimlerde olan çatışmalar, şehirlere taşındı. Bu coğrafyada yaşanan çatışmaların ardında ırkçı emperyalizm ve siyonizm var. Orta doğu da kazanan bunlar oldu. Bölgede ki Müslümanlar katedildi. İsrail ve Amerika'nın ekmeğine yağ sürüldü. Bizler fetih ruhunu yaşayan gençler olarak bu süreçleri iyi okumak mecburiyetindeyiz.”

4-7.20160101150522.jpg

4-6ramazan-duzen.jpg

GÜN MÜCADELE GÜNÜDÜR

Programda konuşan İlahiyatçı Ramazan Düzen de, Mekke'nin fethinin üzerinden asırlar geçmesine rağmen önemini kaybetmediğini, akıllardan çıkmadığını, bundan sonra da hak ettiği yeri koruyacağını dile getirdi. Fethin öncelikle yürekte olması gerektiğini de belirten Düzen, “Affetmek İslam dininde zekattır. Biz Milli Görüşçüler olarak herkese kucak açmak zorundayız. Bizlere çok büyük işler düşüyor. Ortam,  gün geçtikçe daha çok bozuluyor. Gün, mücadele günüdür. Gün birlik olma, gün ümmet olma günüdür. İslam bir bütündür. Bu bozuk düzende yol gösterici olarak bizler seçildik. İnsanları hayra davet edeceğiz. Yol istikamet yoludur. İstikamet üzere devam etmektir. İnsanlara iyiliği emredeceğiz. Kötülüklerden uzaklaştıracağız. Bunu sadece Türkiye ile sınırlı bırakmayacağız. Dünyanın mutluluğu için çabalayacağız. Bunların hepsi bizler için birer vazifedir. İyiliği emretmek tek başına yeterli değildir. Hak ile batıl arasında limited şirket kurulmaz. En tehlikeli olanı da budur. Milli görüşçüler, bunu çok iyi bilir. Buna göre davranır” cümlelerini kullandı. Program, çeşitli sinevizyon gösterileri, Ammar Acarlıoğlu konseri, dünya birincisi Hafız Ali Tel'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti, Siyer-i Nebi Yarışması ödül töreni, spor gösterileri ve umre çekilişi ile son buldu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

4-8.20160101150643.jpg

4-9.20160101150708.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.