Fetih adaleti sağladı

Fetih adaleti sağladı

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “İslam fetihlerinin asıl gayesi İla-yi Kelimetullah'tır. Yani Rabbimizin dininin yücelmesidir. Yeryüzünde hak ve adaletin tesis edilmesidir” dedi.

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, 31 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek Mekke'nin Fethi programı ile ilgili dernek binasında açıklamalarda bulundu. Parlak, “İslam ve insanlık tarihinde yaşanan önemli olayı hatırlatmak amacıyla 31 Aralık Perşembe günü Mekke'nin Fethi programı düzenleyeceğiz. Müslümanlar, adalet ve eşitlik ilkelerine dayanan bir anlayışla, fethettikleri yerlerde Tevhid anlayışını ve iman huzurunu taşıyarak, yeni bir dünya düzeninin müjdesini vermişlerdir. Fetihler sonucunda İslam devletlerinin himayesi altına alınan insanlar, hem İslamiyet’in safiyet ve yüceliğini görme hem de tevhit sancağında temizlenmiş sevgi, saygı, merhamet, insaf ve iman sahibi olmuş Müslümanları tanımışlardır. Bunun sonucunda da doğrunun yanlıştan, adaletin zulümden, güzelin çirkinden, Tevhid’in şirkten farkını görmüşlerdir. Müslümanların müsamahakâr, adil, insaflı, insan ve hak hürriyetine saygılı idareciler olduğunu bizzat yaşamışlardır. Böylece, inananlar 'Yeryüzünde fitne kalmayıncaya ve din de tamamen Allah’ın oluncaya kadar onlarla muharebe edin. Eğer vazgeçerlerse onları bırakın. Şüphesiz ki Allah ne yapacaklarını hakkıyla görücüdür' ayetinin gereğini yaparak kulluk vazifelerini gerçekleştirmişlerdir” şeklinde konuştu.

KUTLAMA İSLAM’IN ÖZÜNE UYGUN OLACAK

Müslümanların birçoğunun 31 Aralık akşamını yılbaşı olarak kutladıklarını, Mekke’nin o gün fethedildiğinden çoğu insanın haberi dahi olmadığını belirten Parlak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Efendimiz (S.A.S), tarihte eşine ender rastlanan tavır ve davranışlarıyla gönülleri nasıl fethetmişse, bizler de Müslüman kardeşlerimizin böylesi yanlış davranışlarını peygamberi metot ile yani güzel bir üslupla değiştirmenin yolunu aramalıyız. Her bir Müslüman akraba, yakın ve komşularımızdan, bu durumda olana yapacağımız usulüne uygun fetih hareketi ile bu yıl ve gelecek yıllarda, 31 Aralık akşamını İslam’ın özüne uygun Mekke’nin Fethi kutlamalarıyla, Kur'an’la, duayla, sohbet ve salavatlarla yaşanacak bir güne çeviririz ve çevireceğiz.”

UMRE ÇEKİLİŞİ YAPILACAK

Mekke'nin Fethi programının içeriği ile ilgili de bilgilendirmelerde bulunan Parlak, “Bizler, Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi olarak, İslam ve insanlık tarihindeki bu önemli olayı yaşatmak ve yanlış bilinenlerin önüne geçilmesi için tüm halkımızı 31 Aralık 2015 Perşembe akşamı, saat 19.30’da Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’ne davet ediyoruz. Programa gelmek isteyen katılımcılar için Bosna-Hersek Mahallesi'nde bulunan AGD Arifan Yurdu önünden saat 17.00'de, şehir merkezinden ise 18.00'de programın gerçekleştirileceği salona servislerimiz kaldırılacaktır. Program, Kur'an-ı Kerim ziyafeti ve dualar ile başlayacak. Ardından Araştırmacı-Yazar Ramazan Düzen sunumunu gerçekleştirecek. Program, sinevizyon ve mehteran gösterileri,  kum sanatı gösterileri, spor gösterileri ve ezgileriyle sanatçı Ammar Acarlıoğlu konseri ile devam edecektir. Ayrıca 19 Aralık’ta yapılan Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması'nda dereceye giren 41 öğrencinin ödülleri verilecektir. Programımıza katılan misafirler arasında Umre kurası da yapılacaktır” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.