Fethiye İşletme Fakültesi'nin Bir Bloğu Daha Yapılıyor

Fethiye İşletme Fakültesi'nin Bir Bloğu Daha Yapılıyor

Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi B Blok kaba inşaatının yapımı için Çapa inşaat ile sözleşme imzaladı.Fethiye’nin ekonomik ve sosyal...

Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi B Blok kaba inşaatının yapımı için Çapa inşaat ile sözleşme imzaladı.

Fethiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasını artıracak olan Fethiye İşletme Fakültesi için çalışmalar hızla devam ediyor. İlk etapta beş bölümün devreye gireceği İşletme Fakültesi 4 bloktan oluşacak. Fethiye İletişim Fakültesi'nin açılmasıyla 12 adet fakülte, 3 enstitü, 5 yüksekokul ve 11 meslek yüksekokulu ile 26 bin öğrenciye eğitim veren Muğla Üniversitesi bünyesine, yeni fakülteler ve meslek yüksekokulları kazandırılacak. 450 dönüm arazi üzerine kurulacak fakültenin bir bloğunu Fethiye Belediyesi yaptırıyor. Fakültenin 2 bloğu Ekonomi Bakanlığı'nın tahsisi ile yapılacak olup, kalan bir bloğu ise sivil toplum kuruluşları yapacak. STK'ların yapacağı blok için protokol imzaları atıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Fethiye Belediyesi ile hayırsever iş adamları tarafından kurulan Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneği yaptırıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Fethiye İşletme Fakültesi B bloğunun yapımına ilişkin protokol imzalayan dernek, inşaatın bir an önce yapılması konusunda fiyat teklifleri alarak, en uygun fiyatı veren Çapa İnşaat firması ile sözleşme imzaladı.

Sözleşme imza töreninde konuşan Dernek Başkanı Erdoğan Gavcar, Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneği'nin yapımını üstlendiği B Blok hizmet binasını bir an önce kazandırmayı hedeflediğini açıkladı. Fethiyeli hayırseverlerin bu zamana kadar geçen sürede derneğe olan desteklerinin son derece önemli olduğunu kaydeden Gavcar, "Fethiyemize yeni bir değer katmak, geleceğin Fethiye Üniversitesi ile beraber ilçemizin kültür ve öğrenci şehrine dönüşmesini sağlamak adına derneğimiz, Fethiyeli hayırseverlerin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktadır. İnanıyorum bu desteklerle birlikte fakültemizin bütün blokları tamamlanarak önümüzdeki yıl hizmete geçecektir.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.