Ferguson'da iki polis memuru vuruldu

Ferguson'da iki polis memuru vuruldu

Siyahi gencin öldürülmesinden sonra sular durulmayan Ferguson'da Emniyet Müdürü istifa etti. Çıkan olaylarda iki polis memuru vuruldu.http://www.merhabahaber.com/admin/news.php?PR_option=add#

ABD'de18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'un polis tarafından öldürülmesinin ardından haftalarca süren protestolara sahne olan Ferguson kentinde, polis merkezinin önünde düzenlenen gösteri sırasında iki polis vuruldu.

Polislerin sağlık durumuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

4-5 EL ATEŞ AÇILDI

Emniyet Müdürü Thomas Jackson'un istifasını yeterli bulmayan ve idari yetkililerin de istifasını talep eden göstericiler arasındaki görgü tanıkları, 4-5 el ateş açıldığını, silah seslerinden 30 saniye sonra polislerin yere düştüğünü gördüklerini ifade etti.

BAKANLIK RAPORUNDAN SONRA İSTİFA ETTİ

Ferguson'da son günlerde düzenlenen protestolarda emniyet müdürü Thomas Jackson'un istifası talep edilmiş fakat Jackson bu çağrılara direnmişti.

Adalet Bakanlığı olayların ardından bir sivil haklar soruşturması başlatmış ve "rutin bir şekilde ırkçı davranıldığı" sonucuna varmıştı. Bakanlığın raporu kapsamında Jackson'un da aralarında bulunduğu bazı polis yetkilileri istifa etti.

GÖSTERİCİLER İSTİFAYI YETERLİ BULMADI

Jackson'un istifasını yeterli bulmayan göstericiler, Ferguson Polis Merkezi'nin önünde toplanarak vali ve belediye başkanının da aralarında bulunduğu idari yetkililerin istifasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.