Fenerbahçe takım otobüsüne silahlı saldırı

Fenerbahçe takım otobüsüne silahlı saldırı

Rize'den Trabzon'a giden Fenerbahçe takım otobüsüne Sürmene'de silahlı saldırı olduğu belirtildi.

Çaykur Rizespor maçı sonrası, uçakla İstanbul'a dönmek için Trabzon Havalimanı'na doğru yola çıkan Fenerbahçe kafilesi, Sürmene ilçesinde silahlı saldırıya uğradı.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ YARALANDI

Olay yerinden alınan ilk bilgilere göre; tabancayla yapılan saldırı sonrasında Fenerbahçe'yi taşıyan otobüsün şoförü yaralandı.

Otobüsü durdurmayı başaran şoför, hemen hastaneye kaldırıldı. Saldırının ardından polis karayolunu ulaşıma kapattı. Takım otobüsü durmuş durumda.

Emniyet yetkileri, saldırının pompalı tüfekle gerçekleştirildiğini belirtti.

TRABZON VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Konunun takip edildiğini vurgulayan Öz, "Çeşitli bilgiler var. Arkadaşlarımız toparlıyorlar ama şu an ulaşılmış veya alınmış bir şey yok. Farklı bilgiler var" diye konuştu.

"EN BÜYÜK TESELLİ..."

Öz, saldırıda yaralanan otobüs şoförünün sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "En büyük teselli o. Durumu çok sıkıntılı gibi gözükmüyor. Dün zaten ihtiyaten uyutmuşlardı. Hayati fonksiyonları çalışıyor. Bugün normale döner" dedi.

"SİLAHIN CİNSİ AV TÜFEĞİ"

Vali Öz, saldırıda kullanılan silahla ilgili de "Silahın cinsi, büyük ihtimale av tüfeği. Tüfekle atılmış bir kurşuna benziyor" ifadesini kullandı.

POLİS OLAY YERİNDEKİ İNCELEMEYİ BİTİRDİ

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, Araklı ilçe girişinde Karadeniz Sahil Yolu'nu ulaşıma kapattıktan sonra 53 DE  618 plakalı otobüste inceleme yapmış ve yaklaşık 4 saat süren araştırmaların ardından otobüsü, detaylı inceleme için Trabzon Emniyet Müdürlüğüne götürmüştü.

Polis ekipleri Karadeniz Sahil Yolu ve etrafındaki çalılık alanda da jeneratör yardımı ile inceleme yaptı. Yaklaşık 50 polis memuru etrafta delil aradı.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından polis, Karadeniz Sahil Yolunu 5 saatlik aranın ardından trafiğe açtı.

"ŞOFÖRÜN YÜZÜNDE KURŞUN DELİĞİ VAR"

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Fenerbahçe otobüsüne yönelik silahlı saldırıda yaralanan şoförün sağlık durumu ve hayati fonksiyonlarının normal olduğunu belirterek, "Şoförün yüzünün sol tarafındaki kemikte bir kurşun giriş yeri var. Onun altında da iç kemikte bir metal parçası görünüyor tomografide. Dolayısıyla muhtemelen bir ateşli silah yaralaması olarak değerlendirildi. Ağız içinden bir miktar metal parça da aldık" dedi.

Prof. Dr. Özlü, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ile hastanenin acil servisi önünde, şoför Uğur Kıran'ın durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Özlü, hastanın sağlık durumunun stabil gözüktüğünü belirterek, "Sevindirici tarafı şoförün sağlık durumu, hayati fonksiyonları normal, bir miktar dış kanaması vardı, durdu. Bir miktar kan kaybı vardı, onlar telafi edildi" diye konuştu.

Hastanın tansiyonu ve nabzının normal olduğunu vurgulayan Özlü, şunları kaydetti:

"Bilinç durumuyla ilgili değerlendirme yapamıyorum. Genel olarak tüm vücut muayenesi normal. Vücudunun başka bir yerinde herhangi bir travma izi yok. Sadece yüzünün sol tarafında kemikte bir kurşun giriş yeri var. Onun altında da iç kemikte bir metal parçası görünüyor tomografide. Dolayısıyla muhtemelen bir ateşli silah yaralaması olarak değerlendirildi. Ağız içinden bir miktar metal parça da aldık. Bunlar incelenmek için emniyet güçlerine teslim edildi."

Özlü, hastayı yoğun bakım ünitesine alacaklarını anlatarak,  "Orada takibini yapmaya devam edeceğiz ama hastamızın genel durumu iyidir" ifadesini kullandı.

"HAYATİ RİSKİ ATLATMIŞ DURUMDA"

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise bu üzücü olayda tesellilerinin şoförün sağlık durumunun iyiye gitmesi olduğunu belirterek, "Yoğun bakıma alındı. Şu anda hayati riski atlatmış durumda. Şoförümüze tekrar geçmiş olsun diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.