Fener mesaisi başladı

Fener mesaisi başladı

Ankaragücü yenilgisini unutmaya çalışan Konyaspor’da, önümüzdeki hafta oynanacak olan Fenerbahçe maçının hazırlıkları dün başladı. Basın Sözcüsü Yönet, bir an önce toparlanacaklarını söyledi

Konyaspor’da izin bitti ve Fenerbahçe maçının hazırlıkları dün akşam saatlerinde yapılan antrenmanla başladı. Hafta sonunda; Başkent deplasmanında Ankaragücü’ne farklı yenilerek düşüşünü sürdüren Konyaspor’da, futbolculara verilen iki günlük izin sona erdi. Dün öğle saatlerinden itibaren tesislerde toplanan yeşil-beyazlılar, ligin 8. haftasında Fenerbahçe ile iç sahada oynanacak maçın hazırlıklarına dün akşam saatlerinde, Tatlıcak M. Tevfik lav tesislerinde yaptıkları antrenmanla başladılar.  Antrenman9da İbrahim ege takımdan ayrı çalışırken, Murat ise katılmadı. Bassim Abbas’ın tedavisi de sürdürülmekte. Ankaragücü maçında oynayan futbolcular yenileme çalışmasının ardından salona geçerken, diğer futbolcular ise antrenmanı çift kale maçla tamamladılar. Konyaspor’da hazırlıklar, bir haftalık aradan sonra oynanacak Fenerbahçe maçına kadar aralıksız devam edecek. Bu arada, hafta sonunda bir özel maç yapılmasının planlandığı öğrenildi. Ancak, resmi bir açıklama yapılmadı.
YÖNET: EN KISA SÜREDE TOPARLANACAĞIZ
Zaferde bulunan kulüp binamızda bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, sonuçlara bağlı olarak hareket etmediklerini ve şehirdeki oluşturulmaya çalışılan panik havasına izin vermeyeceklerini belirtirken, takımımızın en kısa sürede toparlanacağına inandığını söyledi. Sezon başında teknik direktörümüz Ziya Doğan’ın istediği oyuncuların eldeki imkanlar doğrultusunda alternatifleri de değerlendirilerek kadro oluşturulduğunu ifade eden Cengiz Yönet, “İlk 7 hafta itibariyle gelinen noktada başarılı olduğumuz söylenemez. Ama zaten biz ve teknik heyetimiz ilk 7-8 haftanın bir geçiş dönemi olacağını belirtmiştik. Artık 7 haftayı geride bıraktık. Kendimize yeni ve beyaz bir sayfa açmak istiyoruz” dedi.
”Kimseye hayal satmadık ve hayal peşinde de olmadık” diyen Başkan Yönet, “Kamuoyunda yönetimimizin hocamızın kadro oluşturma konusunda işine karışması gerektiği veya karıştığı doğrultusunda bir görüş oluşmaya başladı. Şunu kesinlikle belirtmekte yarar var. Konyaspor Yönetim Kurulu olarak bugüne kadar hocamıza bu konuda herhangi bir şekilde müdahalede bulunmadık. Yani Ziya Doğan hocamızın işine karışmadık” dedi.
Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe, Medical Park Antalyaspor ve Trabzonspor ile oynayacakları maçlarla zorlu bir döneme girdiklerini de sözlerine ekleyen Cengiz Yönet, “Bu maçları kazandığımızda hedef büyültmeyeceğimiz gibi kaybettiğimizde de koyduğumuz hedeften sapmış olmayacağız. Konyaspor olarak bu sezon başarılı olursak bunda herkesin payı olacak. Ama olası bir başarısızlıkta tek sorumlu biz olacağız. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz” dedi.
Yönet, Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada olması halinde yabancı bir takımla, bu gerçekleşmezse bir Türk takımıyla hazırlık maçı oynamayı planladıklarını ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirtti. Alınan başarısız sonuçların ardından bu başarısızlığın maddi konulara bağlandığını da ifade eden Yönet, “Bu sık sık gündeme getiriliyor. Ödemelerimiz peşinat, maç başı, garanti para ve prim olmak üzere 4 ana kalemde yapılıyor. Bugüne kadar oyuncularımıza herhangi bir prim borcumuz bulunmuyor. Kamuoyunda ayrıca yabancı oyunculara ödeme yapılıyor, yerli oyunculara yapılmıyor şeklinde bir görüş oluşmaya başladı. Biz kesinlikle oyuncularımız arasında böyle bir ayrım yapmıyoruz. Maç başı ödemeleri de 8 maç dolduğunda 4 maç ödeme yapılarak kapatılıyor. Yani bu demek oluyor ki oyuncularımıza maç başı ödeme borcumuzda yok. Çünkü 7.haftayı geride bıraktık. Eylül ayı ödemeleri de Ekim ayının 10’unda yapılacak. Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz son genel kuruldan bu yana bakıldığında toplam 17 milyon TL’nin üzerinde bir ödeme yapıldığı görülüyor. Oyuncularımızın ödemelerini zamanında yapmak için yönetim kurulu olarak olağanüstü bir çaba sarf ediyoruz. Spor kamuoyunun ve taraftarlarımızın başarısız sonuçları maddiyata bağlamamalarını istiyoruz” dedi.
Fenerbahçe ile oynayacakları lig maçı öncesi Erdinç Yavuz’un sarı kart cezalısı olduğunu, Murat Tosun ve İbrahim Ege’nin ise sakatlıklarından dolayı 10 gün sonra antrenmanlara başlayacağını söyleyen Yönet, “Kötü sonuçların ardından şehirde bir panik havası oluşturulmaya çalışılıyor. Bunun olmasına izin vermemeliyiz. İnşallah Fenerbahçe maçı çıkışımız olur. Lige bakıldığında her takımın birbirini yenecek güce sahip olduğunu görüyoruz. Bizim kadromuzda önemli futbolculardan oluşuyor. Tek sıkıntımız takım olmada yaşadığımız sorunlardır İnşallah bu arada bunun da üstesinden geleceğiz” diye konuştu. Yönet, bir soru üzerine yönetim kurulumuzun bütün futbolculara peşinat olarak 1,7 milyon TL borcunun bulunduğunu da sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.