Fed'in, haziran toplantısında faiz artırımını pas geçmesi bekleniyor

Fed'in, haziran toplantısında faiz artırımını pas geçmesi bekleniyor

Piyasalarda dikkatler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu haftaki toplantısından çıkacak kararlara çevrilirken, Bankanın 15 ay sonra ilk kez politika faizini sabit tutması öngörülüyor.

Fed yetkililerinin son dönemde yaptığı açıklamalar ve piyasadaki fiyatlamalar, Banka'nın politika faizini yüzde 5-5,25 aralığında sabit tutabileceğini gösteriyor.

Analistlerin çoğu, Banka'nın bu haftaki toplantısında sıkılaşmanın etkilerini değerlendirmek için faiz oranını sabit tutmasının beklendiğini ancak enflasyon ve iş gücü piyasasına ilişkin görünümün belirsizliğini koruması nedeniyle gelecek faiz artışlarına kapıyı açık bırakacağını belirtiyor.

"Fed yetkilileri duraklamanın faiz artırımlarının sonu olduğu anlamına gelmediğini belirtti"

Moody's Analytics Başekonomisti Mark Zandi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fed yetkililerinin, "kısmen mart ayını vuran bankacılık krizinin ekonomik yansımalarını değerlendirmek istedikleri için faiz artırımlarını duraklatma niyetinde olduklarını" açıkça belirttiklerini söyledi.

Fed yetkililerinin "duraklamanın faiz artırımlarının sonu olduğu anlamına gelmediğini" belirttiğini de aktaran Zandi, "Fed'in bu haftaki toplantısında faiz oranlarını sabit tutmasını bekliyorum." dedi.

Zandi, bankacılık krizinin etkisinin ise en azından şimdiye kadar ılımlı göründüğünü ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.