Fbı Raporu: Abd’de Silahlı Saldırı Sonucu Ölümler Arttı

Fbı Raporu: Abd’de Silahlı Saldırı Sonucu Ölümler Arttı

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yapılan bir araştırmaya göre geçen 14 yıl içerisinde Amerika’da gerçekleşen silahlı saldırı ve bunun sonucunda ölen kişi sayısında önemli ölçüde artış yaşandı. 2000-2013 yılları arasında...

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yapılan bir araştırmaya göre geçen 14 yıl içerisinde Amerika’da gerçekleşen silahlı saldırı ve bunun sonucunda ölen kişi sayısında önemli ölçüde artış yaşandı.

2000-2013 yılları arasında meydana gelen 160 saldırıda, toplam 486 kişi hayatını kaybederken, 557 kişi de yaralandı.

Raporda sözü edilen saldırıların doğrudan çete şiddeti veya uyuşturucuyla bağlantılı olmadığı ifade edildi. Yüzde 46’lık bir oranla iş yerleri saldırıların en çok meydana geldiği yerler olarak kayıtlara geçerken, okullarda ise bu rakamın yüzde 24 olduğu belirtildi.

Araştırmaya dahil olan ilk 7 yılda ortalama 6,4 olarak tespit edilen silahlı saldırı olayları, 2007’den sonra neredeyse iki katından fazla artış göstererek yılda 16,4’e çıktı. Söz konusu dönemde, 90 kişinin yaşamını yitirdiği 2012 yılı da dahil olmak üzere, saldırılarda ölenlerin sayısında da artış yaşandı.

Silah kontrolünü savunan Başkan Barack Obama, 2013 yılında meydana gelen toplu silahlı saldırıların Adalet Bakanlığı tarafından araştırılmasını öngören bir yasaya imza attı.

Yine 2012 yılında 20 çocuk ve 6 işçinin hayatını kaybettiği Sandy Hook İlkokulu saldırısının ardından Obama’nın diğer silah kontrolü ile ilgili yasa teklifi de genel olarak başarısızlıkla sonuçlandı. Söz konusu tasarının güçlü silah lobisi ile müttefik senatör ve kongre üyeleri tarafından engellendiği belirtiliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.