Fatma Girik'in arabası Konya'da satışa çıktı! İşte fiyatı

Fatma Girik'in arabası Konya'da satışa çıktı! İşte fiyatı

Bir dönem merhum Fatma Girik’e ait olan ve ünlü sanatçının birçok filminde kullandığı 1961 model İngiliz yapımı ‘M-G' marka spor otomobil Konya'da satışa çıktı. Aracın fiyatının 950 bin TL ile 1 milyon lira arasında değiştiği öğrenildi

Konya Klasik Otomobilciler Derneğiyle Meram Belediyesince organize edilen klasik otomobil sergisi, büyük beğeni aldı. Birbirinden farklı, kıymetli, nadir birçok nostaljik araba görücüye çıktı. Bu araçlardan en dikkat çekeni ise 62 yaşındaki araç oldu. Yıllar önce Yeşilcam'ın efsane oyuncularından Fatma Girik'in satın alıp sürdüğü, filminde kullandığı morris motor kırmızı nostaljik araba, büyük beğeni gördü. Şimdiki sahibi, 30 yıldır Konya'da olan aracı satışa çıkardı. Bu araç, bir dönem Konya'da sünnet düğünlerinde çocukların gezdirilmesi için kiraya veriliyordu.

ARAÇ FATMA GİRİK'İN Dİ HATTA BİR FİLMDE DE KULLANILDI

Klasik otomobil tutkunu Cem Tuncel, bu aracın 1961 model, morris motor ve İngiliz malı olduğunu söyledi. Türkiye'de bu arabadan 2-3 tane olduğunun altını çizen Tuncel, “Biri de Konya'da. 30 yıldır Konya'da” dedi. “Bu aracın bir diğer özelliği ise Yeşilçam oyuncularından merhum Fatma Girik'in oynadığı bir filmde kullanılmış olması” diyen Tuncel, “Fatma Girik'in de bu araçla fotoğrafları var. Plakası da 34 FE 825. O dönem ile aynı. Bizim arkadaşımız bu aracı aldı. Bunların bir diğer özelliği ise ortadan tek bijonlu olması. Diğer arabalar gibi 4-5 bijonlu değil. Orijinal bir arabadır. Açma, kesmesi yoktur” şeklinde konuştu.

2-2.jpg

FATMA GİRİK 45 BİN LİRAYA ALMIŞTI

Fatma Girik, 1965 yılından sonra bu aracı 45 bin liraya almıştı. Fatma Girik’in kullandığı MG marka otomobil bir yarış otomobiliydi. 1956 yılında MG markası dünya sürat birincisi olmuştu. Fatma Girik’in kullandığı MKII modeli ise 6 silindir bir motora sahip ve saatte 200 kilometre hız yapılıyordu.

ARABA KONYA'DA SATIŞA ÇIKTI

Fatma Girik'in uzun bir süre kullandığı 1961 model bu araç, Konya'da satışa çıktı. Araç fiyatlarının zirveyi gördüğü günlerde, nostaljik aracın fiyatı ise Konyalılar tarafından merak edildi. Edinilen bilgilere göre İngiliz malı, orijinal kırmızı, 62 yaşındaki aracın fiyatı, 950 bin TL ile 1 milyon arasında değişiyor. Bu araç, müşterilerini bekliyor.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum