Fatih Terim: Brezilya Maçı Bir Milat Olsun

Fatih Terim: Brezilya Maçı Bir Milat Olsun

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Türkiye'de futbolun gerçeklerin ortaya çıkması adına Brezilya maçının bir milat olmasını temenni etti. Türkiye'nin Brezilya'ya özel maçta 4-0 yenildiği karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın...

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Türkiye'de futbolun gerçeklerin ortaya çıkması adına Brezilya maçının bir milat olmasını temenni etti.

Türkiye'nin Brezilya'ya özel maçta 4-0 yenildiği karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan Terim, "Böyle bir gerçekle bizim başta olmak üzere karşı karşıya kalmamızdan son derece mutluyum. Arada sırada hepimizin böyle gerçeklerle karşı karşıya kalmasında yarar görüyorum. Yoksa abartılar o uçuyor bu kaçıyor devam ediyor. İnşallah bu milat olur. Neden bunu söylüyorum bu bu tip maçlar milad olursa gerçekleri ifade ederse yapacağımız programlara önemli bir veri olur. Biz bu akşam dünyanın en güzel takımlarından birisini ve çok önemli oyuncularını seyrettirdiğimiz için mutluyuz." dedi.

Kazakistan ile oynanacak özel maç öncesinde Kazakistan ayarında bir takımla özel maç oynayabileceklerini ama bunu yapmadıklarını kaydeden Fatih Terim, "Kazakistan ayarında bir takımla hazırlık maçı oynayabilirdik. Arjantin takımı ile oynayacağız. Bu maçta çok güzel örnekler var. Karşılaşmanın 90. dakikasında 4-0 galipler hala Neymar top istiyor, mücadele ediyor. Birçok yıldızımız var diyorduk ancak yıldızlar topluğu burada, gerçekleri yaşamak lazım. Bu akşam gol yiyene kadar Hamit'in verdiği geri pas dışında rakibe pozisyon vermedik. Golü yedikten sonra olumsuz tezahüratlar başladı. Federasyon başkanına, bize futbolculara tepki gösteriliyor. Bizim oyunculara yuh denip, Neymar'a alkışlıyoruz. Biz Brezilya'nın gelmesinden büyük keyif aldık. Peki bizim çocuklar neden alkışlanmıyor. Neden yuhalanıyor. Kimse yenilmek istemez. Kimse mağlubiyetten memnun değil. Kaybedilen maçlardan sonra futbolcular daha çok üzülüyor. Pazar günü bir maç oynayacağız, turnuvaya devma edeceğiz. İnşallah bu tip gerçeklerle karşı karşıya kalırız. Büyük cesaretle futbolun güzelliklerini tadarak bir gece geçirdik. Çok üzgünüz, benim çocuklarım dayak yemekten bıktık." ifadelerini kullandı.

Fatih Terim, eldeki mevcut kadro bu demediklerini ifade ederek, "Ama biz bunun arkasına sığınmayacağız. Bu durum yeni geleceklere çok önemli mesajlar olabilir. Brezilya'yı ağırlamaktan keyif aldık." şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin "Bu maçın skoru Kazakistan maçına yansır mı?" sorusuna ise tecrübeli teknik adam, "Kendi evinde kendi vatandaşlardan protesto yemesi bağırması kızması hoş değil. Pazara kadar onları halletmeye çalışacağız. İnşallah bu olayları burada bırakız. Zaten kendi ligimizde kavgalar gürültüler var. Kendi içimizde halletmemiz gereker sorunlar var. Kaybetmenin dünyanın sonu olmadığı bir ortam oluşturmalıyız. İnsan rahat olursa güzel performans sergiler." şeklinde cevap verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.