Fatih Terim asla taviz vermiyor

Fatih Terim asla taviz vermiyor

Ordu deplasmanındaki manzaradan büyük rahatsızlık duyan İmparator, takımı bilindik görüntüsüne döndürmeye kararlı.

İdmanlarda özel çalışmalar yaptıran tecrübeli hoca Braga karşısında coşkulu tempolu, baskı yapan ve golü bulan bir Galatasaray görmek istiyor.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-0’lık skorla kaybedilen Orduspor deplasmanı sonrası, “Ben her şeyde hayır arayan bir adamım. Bazen yenilgiler de sizi başarıya götürür” yönünde pozitif bir açıklama yapmıştı. Bu bağlamda kaybedilen 3 puanı, takımın ayaklarının yere basması adına önemli bir sinyal olarak gören Terim, Braga karşısında benzer bir manzara yaşanmaması için ipleri sıkı tutuyor.

Gevşemeye taviz yok...

Önceki gün yapılan antrenmanda öğrencilerine sert uyarılarda bulunan tecrübeli hoca, dünkü idmanda da her zaman sahada görmek istediği tarz futbolun oynanabilmesi adına özel çalışmalar yaptırdı. Fanatik'in haberine göre; Terim’in öncelikli felsefesi, coşkulu ve tempolu oyun. Öğrencilerine her fırsatta, “Rakipten daha az mücadele etmeye asla hakkınız yok” düşüncesini işleyen deneyimli teknik adam, önde baskıdan da asla taviz vermiyor.

Ceza yayından başlayacak

Aslan, tıpkı Manchester United deplasmanında olduğu gibi, prese rakip yarı sahadan değil, ceza sahasının önünde başlayacak. Topun olduğu yerde en az iki kişilik baskı isteyen Terim, top kapıldıktan sonra kurulacak oyun için de bir program uygulattı. Bu sistemde geriye kalan tek şey gol. Bunun için de hücum oyuncularıyla özel olarak görüşen Fatih Terim, son vuruşlarda oyuncularını çok dikkatli ve soğukkanlı olmalarını istedi.

Eksikler azalıyor

Hamit dışında sakatlığı düzelen bir başka isim de Sabri Sarıoğlu. Tecrübeli futbolcu, dünkü antrenmanın tamamında takımla birlikte çalışmalara katıldı. Eboue transferinden sonra forma yüzü görmekte zorlanan Sabri, buna karşın sağ bekin tek alternatifi konumunda. Böylece takımda tek sakat oyuncu Tomas Ujfalusi kaldı.

Hamit’le 60 dakika

Ordu maçında sakatlanıp oyundan çıkan Hamit Altıntop’un durumunun iyi olduğu açıklanmıştı. Tecrübeli futbolcu dünkü antrenmanın bir bölümünde takımla birlikte çalıştı. Fatih Terim, ilk 11’de görev vereceği Hamit’i fiziksel durumuna göre 60 dakika civarında kullanmayı düşünüyor. Altıntop oyundan düşerse hemen kenara alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.