Fatih Koleji Öğrencileri, İngiltere Kampında Şehit Ecdadı Unutmadı

Fatih Koleji Öğrencileri, İngiltere Kampında Şehit Ecdadı Unutmadı

Zonguldak Fatih Koleji öğrencileri, İngiltere’de Türk Deniz Şehitliği'ni ziyaret etti.     Fatih Koleji’nde bir grup öğrenci, hem yaz tatili hem de okulda öğretilen İngilizceyi pekiştirmesi amacıyla İngiltere’nin Portsmouth...

Zonguldak Fatih Koleji öğrencileri, İngiltere’de Türk Deniz Şehitliği'ni ziyaret etti.

    Fatih Koleji’nde bir grup öğrenci, hem yaz tatili hem de okulda öğretilen İngilizceyi pekiştirmesi amacıyla İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde yaz kampına katıldı. Fatihli öğrenciler, dünyanın Çin, Kore, İtalya, Fransa, Rusya, Polonya, Meksika, Hırvatistan ve Suudi Arabistan’dan gelen öğrencilerle aynı gruplarda etkinliklere katışarak gün boyu İngilizce konuştu. Başkent Londra ile Brighton, Oxford, Winchester gibi şehirlere geziler yaptı. Dünyaca ünlü üniversiteler, müzeler ve tarihi turistik yerler ziyaret edildi.

    TÜRK ŞEHİTLİĞİNE ZİYARET

    Öğrenciler, daha sonra Ingiltere’nin Portsmouth şehri yakınındaki Türk Deniz Şehitliğini ziyaret etti. 1993 yılında açılan şehitlikte, Osmanlı Sultanı Abdülmecid tarafından 5 Ağustos 1850 tarihinde seyir ve topçuluk eğitimi almak üzere İngiltere'nin Portsmouth ve Gosport limanlarına gönderilen Mirat-ı Zafer ve Sirag-i Bahri gemilerindeki denizcilerden, burada kaldıkları 6,5 aylık süre içerisinde kolera salgını ve diğer sağlık sorunları nedeniyle yaşamını yitiren şanlı ecdadların mezarları bulunuyor.

    Şehitliği en son 24 Kasım 2011 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ziyaret etmiş.

    Gezi hakkında bilgi veren Özbek asıllık İngilizce öğretmeni Abdülaziz İsmailov, “Öğrencilerimizin bu gezi sayesine eğitim ve öğretim şevkleri arttı. Dünyanın birçok ülkesinden arkadaş edindiler. Farklı kültürleri görme imkânı buldular. Türkiye ve Türk kültürünü anlattılar. 2 haftalık program sonunda katılım sertifikalarını alarak ülkemize döndüler. Bu gezinin en anlamlı bölümü Türk Deniz Şehitliğini ziyaret etmemiz oldu. Çok özel bir ziyaretti. Ecdadımızın ruhuna Fatiha okuduk. Şehitlerimize, Osmanlı yurdundan selamlar getirdik.” dedi.

    Okul Müdürü Mehmet Sarısoy da İngiltire’ye giderek hem İngilizce eğitimini pekiştiren hem de kültür gezisini başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik etti. Sarısoy, “Türk şehitliği’ne giderek ecdadını unutmayan öğrenci ve İngilizce öğretmeni İsmailov’a teşekür ediyorum.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.