Fast- food tarzı tüketim artıyor

Fast- food tarzı tüketim artıyor

Türk toplumunun geleneksel beslenme alışkanlıklarında değişimler yaşanıyor, fast-food başka bir deyişle "ayak üstü beslenme" alışkanlığı giderek artıyor.

Türk toplumunun geleneksel beslenme alışkanlıklarında değişimler yaşanıyor, fast-food başka bir deyişle "ayak üstü beslenme" alışkanlığı giderek artıyor. Özellikle çocukların ve gençlerin tercih ettiği bu tüketim tarzı, birçok sosyal sorunu da beraberinde getiriyor. Her geçen gün tüketimi artan fast- food tarzı yiyecekler, dünyanın en zengin çesitine sahip, Türk mutfak geleneğini geride bıraktı. Vatandaş, “Gençlerimizin batı kültürüne olan ilgisi arttı. Gençler boş zamanlarında aileleri yerine kafeleri tercih ediyor. Gençlerin aileleriyle vakit geçirmek yerine çeşitli teknoloji unsurlarını kullanmaları bu durumun önemli sebeplerinden” dedi.

Ayrıca toplumların yapısının değişmesiyle birlikte zaman kavramının da öneminin arttığını söyleyen Vatandaşlar, “Kadınlar, iş hayatına eski zamana göre daha çok giriyorlar. Çalışma saatleri uzun. Büyüyen şehirlerde ulaşım sıkıntısı var. Ortaya çıkan bu gibi problemler nedeniyle zaman, insanların hayatında önem kazanmıştır. İnsanlar fast-food tüketimiyle de zamandan tasarruf sağlıyor” diye konuştu. Fast -food tarzı tüketimin toplum içinde giderek arttığını söyleyen Vatandaşlar, “ Sağladığı kolaylıklar ve pratik oluşundan dolayı çok tercih ediyoruz.

Ama zamanla bazı sağlık problemlerine neden oluyor. Yüksek enerji ve kaloriye sahip olduğu için kilo yapıyor. Bu da kilo almamıza neden oluyor”dedi. Tüketim grubu içinde en fazla çoçukların ve gençlerin olduğunu söyleyen vatandaşlar, “ Bu durum bizi rahatsız ediyor. Kültürümüze ve toplumsal yaşantımıza ters. Güzel bir alışkanlık değil. Bize uymayan ve kendimize ait olmayan bir kültürü benimseyip uygulamamız da tamamen yanlış fakat günümüz şartları insanlarımızı bu duruma zorluyor” dedi. Bu ürünlerin tüketiminden vazgeçmenin zor olduğunu söyleyen çocuk ve gençler ise, “ Fast-food ürünler bizim olmazsa olmazlarımızdan. Yerken çok büyük bir keyif alıyoruz. Belli süreden sonra ev yemeği yemek bizi rahatsız ediyor. Bu ürünleri tüketmek maddi ve manevi zararlı olsa da bu alışkanlıktan vazgeçmek çok zor” diye konuştu.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.