Fakülte, 1 Öğrenciyle Eğitime Başladı

Fakülte, 1 Öğrenciyle Eğitime Başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü bir öğrenciyle eğitim hayatına başladı.Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Kurucusu Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü bir öğrenciyle eğitim hayatına başladı.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Kurucusu Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük yaptığı açıklamada, bu yıl eğitim hayatına başlayan bölümlerine 26 öğrencinin kayıt yaptırdığını söyledi. Fakültelerinde eğitim dilimin yüzde 100 İngilizce olduğu belirten Gürleyük, 25 öğrencinin hazırlık okuyacağını bir öğrencinin ise direkt mesleki teknik eğitime başlayacağını kaydetti. Gürleyük, elektrik elektronik mühendisliği bölümünde bir profesör, bir doçent, iki yardımcı doçentin görev yaptığını ifade ederek, "Hocalarımız yurtdışı doktoralı. Aynı zamanda üç tane de araştırma görevlimiz var, onların da doktoraları bitmek üzere, gelecek sene sekiz hocamız görev yapacak." dedi.

Yükseköğretim Kurumu'ndan (YÖK) bu yıl 25 öğrenci talep ettiklerini anlatan Sırrı Sunay Gürleyik, "YÖK, 26 öğrenci gönderdi. Zaman içerisinde yıllara göre eğitim öğretimimiz oturdukça, şartlarımız, laboratuvar imkânları, derslik, hoca ve asistan sayımız artacak. Mühendislik bölümünde çalışmalarımız başladı. Laboratuvarlar seneye kurulacak. Bundan sonraki süreçte öğrenci sayımızı da 40 veya 50'ye ulaştırmayı planlıyoruz. Ayrıca Yüksek Lisans programına başvurduk. En kısa sürede açılacak. Bahar dönemine yetişeceğini tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gürleyik, bu bölgede termik santrallerinin, madenlerin, mermer ocaklarının yoğun olması dolayısıyla elektrik mühendisliğine büyük ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Turizm yatırımlarının her aşmasında elektrik mühendisine ihtiyaç var. Yöremize bu anlamda çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.