Fakirliğin nedeni kötü yönetim ve terör

Fakirliğin nedeni kötü yönetim ve terör

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin Yokuş’un katıldığı Kamu-Sen Konya Genişletilmiş İstişare toplantısı Cemo Düğün veToplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin Yokuş’un katıldığı Kamu-Sen Konya Genişletilmiş İstişare toplantısı Cemo Düğün veToplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Protokol konuşmalarında ilk önce Türk Büro-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Arif Baştuğ ve ardından Kamu-Sen İl temsilcisi Hüsamettin Şenel, birer selamlama konuşmaları yaptılar.

Sendikaların, üyelerinin haklarını korumak ve geliştirmek için var olduğunu dile getiren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, şunları söyledi: "Sendikacı, üyeleri için hak ve hukuk derken, yaşadığı toplumunda hak ve hukukunu savunmalıdır. Emeğe saygı, alın terine değer böyle verilirKamuya yapılan yandaş atamalar, devlet yönetiminin liyakatsiz ve ehil olmayan ellere teslim edilmesine sebep olmaktadır. Bürokrasiye yapılan liyakatsiz atamalar nedeniyle ülke felakete sürüklenmektedir. Bu anlayış maalesef kamudaki bürokratları da sindirmiştir. Bürokratlar yetki karmaşası yüzünden karar vermekten, insiyatif kullanmaktan hatta atamalara yada dosyalara imza atmaktan korkar hale gelmiştir. Kamu ya yapılan atamalarda, yandaş algısının kırılması gerekiyor. Bu durum önlenemezse devlet hafızası yok olacaktır. Ülkemiz, içeriden ve dışarıdan terör saldırılarıyla karşı karşıyayız. Bir yende pkk, diğer yanda İşid, Etrafımız ateş çemberine dönüştürüldü. Sınırlarımız kontrolden çıktı, girenin çıkanın bilinmediği bir göçmenler ülkesi haline geldik. Artık ülkemizde 3 milyonu aşkın gözmenimiz oldu. Göçmenlerin 1 milyona yakını kayıtdışı istihdam ediliyor. Göçmenler yüzünden birçok şehrimiz yaşanamaz hale gelirken, ülkemiz terör örgütlerinin eylem alanı haline gelmiştir. Her gün şehitler gelmeye devam ediyor. Ülkeyi yönetenlerin öngörüsüzlüğünün bedelini millet olarak bizler ödüyoruz. 30 yılda 35 bin can verdiğimiz terör yüzünden en az 550 milyar dolar ekonomik kayba uğradık. Ülkemizde yaşanan işsizliğin, fakirliğin en büyük nedeni terördür."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.